Вълнуваща история за магически светове, гоблини, феи, таласъми и едно

...
Вълнуваща история за магически светове, гоблини, феи, таласъми и едно
Коментари Харесай

Първата българска фентъзи пиеса изгрява на театралната сцена

Вълнуваща история за вълшебен светове, гоблини, феи, таласъми и едно 12-годишно момиче, решено да се пребори със страховете си – това е театралната пиеса „ Пътешествието на Мая ” по режисурата на Ангел Георгиев.

Представлението ще се състои в София на 11 ноември от 19:30  ч. и на 13 ноември от 11 ч. на сцената на Derida Stage на ул. Цар Самуил 32. Спектакълът е подобаващ както за деца над 5 години, по този начин и за възрастни, любопитни да се поровят в скрития смисъл на думите. 

Пиесата е основана по едноименния и дебютен разказ на Ангел Георгиев „ Пътешествието на Мая ”, като книгата ще има и своето второ, усъвършенствано издание.



Сюжетът на пиесата споделя за дребната Мая, която има проблеми в учебно заведение и изпитва непрекъснат и на пръв взор неоснователен боязън. Тогава тя се среща с положителната вълшебница Елеонор, която ѝ изяснява, че това възприятие може да бъде преодоляно. За задачата обаче би трябвало да стигнат до Дървото на живота, което извършва стремежи.

Мая се съгласява и двете дружно се насочат на странствуване през вълшебен светове, където таласъми, гоблини и тъмни магьосници се пробват да ги спрат. Но на помощ им се притичат Майстора и дракона Небесен Вятър, с помощта на които всички не престават към крайната цел без да спрат.

 Въпреки своята нерешителност и липса на умения, Мая открива, че със силата на чистото си сърце, даже едно невръстно момиче като нея, може да изиграе основна роля във безконечната борба сред Светлината и Мрака.

„ Колкото и да е мъчно, човек не би трябвало да се предава. Всеки в себе си има голяма мощ и изразяването ѝ не зависи от възраст или пол, а от сърцето. Ако се стреми към израстване, то той ще го реализира. Страхът е мощен, единствено в случай че не се борим с него ”, споделя режисьорът на постановката Ангел Георгиев.



„ Пътешествието на Мая ” е сценичен дебют за Ангел. Съвсем скоро му следва да приключи магистърската си степен по кинорежисура в Нов български университет, като до този миг има снимани няколко музикални видео клипа, филмови откъси и тийзъри за филми. Идеята за пиесата той реализира дружно със свои съидейници и другари, огромна част от които и участници в представлението.

Драматургията е дело на Яна Александрова, приказните костюми -  на Лолита Николова, Вирджиния Петкова и Ралица Цветкова. Композитор на музиката е Реджеп Якъбов, а визуализацията прави Грета Пенчева.

Актьорски състав: Мая – Лолита Николова, Елеонор – Десислава Божикова, Краела - Верджиния Петкова, Небесен Вятър –Елена Фотева, Черен Плам – Иво Иванов, Светъл Лъч – Минчо Габеров, Светлата мощ – Марияна Личева, Тъмната мощ – Симона Атанасова, Банши – Александър Ненчев, Смърдаша - Биляна Исаева, Вакул – Ралица Цветкова, Дървото на живота – Розалина Козлева, Караконджулът – Емил Георгиев, Четец (Разказвач) - Ема Ненчева



 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР