Вълнуващ ден с три мача с българско участие на Ролан

...
Вълнуващ ден с три мача с българско участие на Ролан
Коментари Харесай

Кузманов, Томова и Шиникова: Коментирайте днешните мачове


Вълнуващ ден с три мача с българско присъединяване на Ролан Гарос ни чака през днешния ден. Всички родни представители ще изиграят мачовете си от втория квалификационен кръг, откакто в понеделник Димитър Кузманов, а във вторник Изабелла Шиникова и Виктория Томова завоюваха първите си дуели.

Първи от тях на корта ще излезе Димитър Кузманов. Той открива програмата на корт №2 в 12 часа с мач против надарения Флавио Коболи. 20-годишният италианец е №153 в международната класация, а досега двамата не са играли между тях. За втората ракета на България при мъжете победа ще му донесе първо присъединяване в трети прелиминарен кръг на шампионат от Шлема.

Томова и Шиникова ще играят в по-късните часове и то една след друга на корт №5. В четвъртия мач от програмата там Томова излиза против международната №200 Марина Мелникова. Двете са играли един път между тях през 2016-а в Букурещ, когато българката печели с 4-6, 7-6(3), 6-2.

Успех в Париж ще я приближи на един мач от дебютно присъединяване в главната скица на Откритото състезание на Франция.

Веднага след нейния мач на същия корт излиза Изабелла Шиникова. За нея второто затруднение се назовава Валентини Граматикопулу, която е №188 в ранглистата. Шиникова има победа над гъркинята за Били Джийн Кинг Къп – 6-3, 6-1 през 2020-а.
Корт №2, от 12:00 Корт №5, от 12:00
Кузманов – Коболи Кузмова – Л.Фрухвиртова
Бонавентур – Миязаки Челикбилек – Колар
Щебе – Х.М.Серундоло Запата Мирайес – Елиаш
Грабер – Баптист Томова – Мелникова
Шиникова – Граматикопулу

Български мачове има и отвън Париж. На ITF конкуренцията в Ираклион с награден фонд 15 хиляди $ ще взе участие Габриел Донев, в Кувола играе Леонид Шейнгезихт, а в Осиек – Симеон Терзиев и Мерт Рамадан.

При дамите в Анталия ще забележим в деяние Дария Великова, в Ираклион – Дария Шаламанова и Ани Вангелова, в Оран Виктория Велева, а в Нейпълс Елеонор и Виржиние Чакърови.

Лиа Каратанчева ще взе участие на ITF шампионата с награден фонд 25 хиляди $ в Платя д’Аро в Испания, а Гергана Топалова в Уармбад Филах в Австрия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР