Вълната с фалшиви писма от името на банки гони 9-и

...
Вълната с фалшиви писма от името на банки гони 9-и
Коментари Харесай

Точат сметката, ако захапете стръвта по мейла

Вълната с подправени писма от името на банки гони 9-и вал. След офанзивата на ПИБ, Банка ДСК, Централна кооператива банка /ЦКБ/ и Уникредит Булбанк, в този момент на мушката е Алианц Банк България. Измамници „ родиха “ нова и хитра машинация за точене на сметки и кражба на персонални данни, като се показват за нейни чиновници. Отделно пускат примамка по нов сюжет за ЦКБ. 

 

Електронните пощи се заливат с оферти за онлайн отбрана против измами в действително време от името на Алианц Банк. „ Защитете вашата кредитна карта (VBV 2018 ). Verified by Visa/MasterSecure Code  (VbV) работи за потвърждаване на идентичността на онлайн купувача в действително време, като изисква спомагателна ключова дума или други данни, с цел да подсигурява, че никой с изключение на картодържателя не може да употребява своята Visa карта онлайн. Това оказва помощ да се предотвратят лъжливите покупки, преди да се появят, като се даде на картодържателите и търговците убеденост и сигурност ", написа в писмото. Уж с цел да се усъвършенства отбраната на интернет, съветът е: " Регистрирайте се в този момент за 3-D Secure. Моля, кликнете върху следния URL адрес, с цел да активирате влизането. Активирайте 3-D Secure. Това би трябвало да бъде в границите на идващите 24 часа “, предизвестяват в края на инструкцията. Важна детайлност е, че въпросният адрес се задейства единствено при кликване с мишката, само че името му не се вижда, което е сигнал за машинация. 

 

Това се схваща от препоръките против измами, които дават от „ Алианц Банк България “. От уеб страницата на банковата институция излиза наяве, че фактически оферират „ 3D Защита “ - услуга, която разрешава извършване на покупки в интернет при най-високо равнище на сигурност. Тя удостоверява идентификацията на картодържателя по време на заплащане посредством инспекция както на картата, по този начин и на лицето, което прави заплащането. При потребление на „ 3D Защита “ заплащането е предпазено с спомагателна ключова дума (ПИН код) на картодържателя. С цел предотвратяване от така наречен phishing офанзиви от банката предизвестяват да се работи деликатно в кибер пространството. Обясняват, че „ фишинг “ цели потребителите в интернет да споделят информация за достъп до тяхното интернет банкиране или банкови карти, като им се изпращат по е-поща лъжливи известия с линк към подправени страници, наподобяващи страница за вход към система за интернет банкиране. За да се предпазите от “фишинг ”, би трябвало наложително да спазвате следните указания: 

-          в никакъв случай не следвайте линк, посочен в e-mail, с цел да достъпите в Allianz E-bank 

-          постоянно достъпвайте Allianz E-bank единствено през следния адрес: https://remote.bank.allianz.bg като го отваряте през нов прозорец на браузъра ви /нещо, което липсва в посочения нагоре излъган имейл/ 

-          в никакъв случай не давайте противоположна информация за вашите сметки и банкови карти в отговор на сходни електронни известия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР