Вълната от Covid в Китай провокира поредна криза във веригите

...
Коментари Харесай

Затруднения в ИТ доставките заради Covid в Китай


Вълната от Covid в Китай предизвика поредна рецесия във веригите за доставки
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставките на някои софтуерни съставни елементи още веднъж ще пострадат от забавяния поради рестриктивните мерки и локдауните в Китай, наложени от новата вълна на ковид в азиатската страна.

Стремежът на Китай да спре разпространяването на Covid докара до блокиране на превоза, неспособност за доста служащи да посещават работните си места и краткотрайни затваряния на заводи. Тези разстройства неизбежно ще се отразят на световните вериги за доставки.

Pegatron, снабдител на Apple, съобщи предходната седмица, че ще спре работата на заводите си в Шанхай и Куншан, където се създават, серията iPhone SE и други модели. Quanta Computer, която създава към три четвърти от компютрите на Apple, също стопира дейностите си.
още по темата
Въведените ограничавания ще повлияят на световните доставки на компютърна техника. Подобни разстройства предстоят и за други водещи ИТ компании като Dell и Lenovo, отбелязва Ройтерс.

Главните изпълнителни шефове на Huawei Technologies и Xpeng заговориха за големи стопански разноски, в случай че фабриките в Китай не смогнат да възобновят производството си скоро. Най-тежко въздействие има локдаунът в Шанхай, който навлиза в третата седмица на блокиране и към този момент няма никакви признаци на усъвършенстване в обстановката.

Анализаторите се надяват, че в случай че производствата се възобновят в границите на няколко седмици, към момента има късмет за релативно безболезнено възобновяване. Въпреки това, в случай че локдаунът продължи повече от два месеца, пазарът ще пострада съществено.

Тежко въздействие ще има локдаунът и в областите Куншан и Шенжен. В първата от тях се намират доста фабрики, в това число на снабдители на компютърните колоси Dell и Lenovo.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР