Вълна от възмущение предизвикаха две торти с Паметника на Съветската

...
Вълна от възмущение предизвикаха две торти с Паметника на Съветската
Коментари Харесай

Вълна от възмущение заради торти с Паметника на Съветската армия

Вълна от отвращение провокираха две торти с Паметника на Съветската войска, разрязани на мероприятията на ДСБ и Демократична България. На публикувани в обществените мрежи фотоси се вижда по какъв начин посетители на тържествата режат две торти, като на едната има фотография на целия монумент, а в ъгъла е подложен надпис " Весели празници, ДСБ ". Втората торта обаче е по-зловеща, защото на нея със захарно теста са завършени елементи от човешко тяло като глави на деца и крака. Надписът е " За унищожителя на МОЧА ".
" Днес режат монументи и торти с глава на дете, на следващия ден ще стартират да режат и същински глави ", показаха недоволството си в Народното събрание депутати от Българска социалистическа партия. Те желаеха незабавна оставка за всички политици, които са били на празника и са яли тортите. Народните представители от " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски, Иван Ченчев и Атанас Зафиров демонстрираха пред медиите фотосите и описаха, че десните са ги качили сами и се радват с тях.
" Спомняте ли си заместител регионалния шеф на София, който се снима с отрязаната ръката на боеца? Тогава предупредихме какво следва. Какво ще е идващото им осъществяване - всички чакаме. Призоваваме за техните оставки, тъй като тези хора получават заплати от нашите и вашите налози. Не може те да съставляват българското общество. Това са фашисти, варвари и главорези ", разяснява Георги Свиленски.
Според Зафиров тези хора имат необикновен култ към рязането на глави и това е разумното пояснение на протичащото се. Той е на мнение, че те би трябвало да излязат от българската политика въобще, освен да изоставен постовете си.
" Ако бяхме естествена страна, каквато претендираме да сме, щеше да има всеизвестен и величествен скандал. Нямаме думи да опишем протичащото се. Българските " демократи " отрязаха главите на демокрацията. Лошото е, че режат и главата на нацията, защото я опълчват ", реагира Иван Ченчев.
В декларация от името на парламентарната група Георги Свиленски назова депутатите от ДСБ и Демократична България новите варвари на България
Междувременно Административният съд в София разгласява цялостния текст на разпорежданията, с които подреди неотложно преустановяване на демонтажа на монумента. От документа излиза наяве, че  регионалната администрация се е позовала при дейностите си на остаряла заповед на основния проектант на София Здравко Здравков, която обаче касае единствено облицовъчни плочи с надписите на паметника. Старата заповед е послужила като опрощение да не се издава никакъв нов акт за ремонт и на фигурите на паметника. Съдът е безапелационен, че това е неприемливо и че демонтажът е почнал, без да се основава на акт или да произтича от закона.
Ден по-рано при разискването на бюджета от Българска социалистическа партия предложиха спомагателни 2 млн. лева в парите на Министерството на културата за възобновяване и възстановяване на Паметника на Съветската войска. Българска социалистическа партия предложи и 250 хиляди лева за Съюза на българските писатели, които са извънредно нужни за издателската активност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР