Вълна от възмущение предизвика отказа на новото ръководство на Столичната

...
Вълна от възмущение предизвика отказа на новото ръководство на Столичната
Коментари Харесай

Вълна от възмущение заради отказа на София да чества официално Ботев

Вълна от отвращение провокира отхвърли на новото управление на Столичната община да провежда публично честване в събота на 176 години от рождението на един от най-великите български поети и революционери Христо Ботев.
Кметът Васил Терзиев единствено сервира венец пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, съпроводен от заместник-кметовете и членове на Общинския съвет, само че това стана без никаква публична гала.
Заместник-председателите на Българска социалистическа партия в София Иван Пешев и Диана Тонова сервираха цветя на паметника на Христо Ботев на едноименния бул. в столицата.
" За първи път Столичната община отхвърли да провежда честване на великия български стихотворец. Безродните и безпаметните нямат история и нямат какво да почитат. Те могат да унищожават монументи, да заличават обстоятелства, само че не могат да ни принудят да забравим свещените дати, отбелязващи българските герои и великите им каузи. Ние помним и ще опазим българската история от похищенията на безпаметните ", сподели Иван Пешев.
Диана Тонова съобщи, че в днешните безродни времена е витално значимо за нацията ни да помним и следваме българи като Ботев, с цел да ни има. Няма по-големи от народа и националната памет. " Това би трябвало да се припомня на управата на София през днешния ден. Извън културния и исторически календар на Столичната община за първа година се оказаха честванията във връзка освобождението на София и рождението на Христо Ботев. Срам и нелепост! Не може да се подмени вековна история! Колкото и да зачерквате календара и унищожавате монументи. Малко сте, дребни сте. Ние, тези които помним и почитаме, няма да го позволим ", съобщи Диана Тонова.
Председателят на Българска социалистическа партия в София Иван Таков също сервира цветя пред паметника на Ботев в Борисовата градина.
Поетът-революционерът бе почетен с тържества в цялата страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР