Вълна от съпричастност към учителката, чиято къща в Пловдивско се

...
Вълна от съпричастност към учителката, чиято къща в Пловдивско се
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност към учителката, останала без дом в Пловдивско

Вълна от съпричастност към учителката, чиято къща в Пловдивско се срути поради проливните дъждове.

 Зов за помощ: Овдовяла учителка изгуби дома си, опустошен от подпочвени води Виж още

Имаме предпочитание да създадем дарителска акция и да помолим хората да бъдат положителни, тъй като никой не е застрахован от сходно нещо. В такива обстановка би трябвало да бъдем единни, да се отзоваваме и оказваме помощ. Тя няма по какъв начин да направи къща за месец-два, само че всеки може да помогне ", съобщи кметът на селото Тодор Танански, представен от bTV.

Психологът в учебното заведение Пенка Баракова също прикани за помощ, тъй че Стойна да остане в селото и да продължи да преподава.

" Тя е преди всичко човек. Дойдох от Атина да работя тук и тя беше първата, която ми даде опция да разпростра капацитета си. Тя остава на село, тъй като желае да е тук сред хората ", показа Баракова.

" На 11 юли, събуждайки се чух някакъв чудноват гърмеж от гредите на покрива. Излязох на улицата и в границите на минута две стени рухнаха пред очите ми. След като общината разбра за случая ми помогнаха къщата да бъде съборена. Аз останах да пребивавам в едни пристройка. До преди два дни бях в нея, до момента в който след огромната градушка вътре се наводни, стените се напукаха и аз към този момент нямам храброст да населявам тези две стаи и в този момент пребивавам при колежка ", изясни Стойна Делчева.

Жената има желание в двора са да построи нова къщурка, само че се тормози, че няма време. Затова се е ориентирала към сглобяем парцел.

Така се ражда концепцията за помощ за педагога - доста другари и общината се включват, с каквото могат, с цел да изнасят мебелировка и да срутят съвсем падналата къща.

Банкова сметка: BG06STSA93000017534090

Титуляр: Стойна Стоянова Делчева
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР