Вълна от съпричастност към бащата, който сам отглежда детето си

...
Вълна от съпричастност към бащата, който сам отглежда детето си
Коментари Харесай

Бащата, който сам отглежда болната си дъщеря, предлага помощ

Вълна от съпричастност към бащата, който самичък отглежда детето си във врачанското село Мраморен.

Трагедиите в фамилията на Димитър Димитров са една след друга, само че през днешния ден той самият предлага помощ на сходни фамилии с деца, които имат потребност от специфични грижи.

„ Много средства стигнаха до нас, аз заспах жаба, а се разсъниха принц, щерка ми е телевизионна звезда. Започнах ремонта на банята, а имам и доста друга помощ, която непрекъснато идва. Плочки от Бургас през днешния ден ще дойдат, както и имам предложение да отидем до Турция за по-кардинално лекуване за Дорина “, споделя Димитър.

Шест месеца, откакто щерка му се ражда, лекарите установяват детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия. Момичето към този момент е на 13 години, само че не може да върви и съвсем от самото начало лежи. Преди година умряла майка ѝ и бащата вдовец станал всичко за нея.

Мъжът три пъти в седмицата води щерка си във Враца в център за деца с увреждания.

Двамата претърпяват с 1400 лв. – пенсията на Дорина и заплатата на баща ѝ като персонален помощник. Мъжът не се оплаква. Понеже схваща от строителство, от време на време през лятото се хваща с бригада на обекти и взема момичето със себе си.

Вълната от поддръжка дава сили на Димитър да стъпи на крайници. Освен цялата финансова помощ, идва и извънредно значимото за него предложение детет му да върви на учебно заведение в Дневен център три пъти в седмицата.

„ Това ще ми отвори време, в което да завърша ремонта на банята. Изключително съм признателен на всички, които се отзоваха. Ако има хора с сходен на моя проблем, да ми се обадят и аз към този момент мога да оказвам помощ “, сподели бащата на Дорина.

Димитър споделя, че до момента в който има сили, ще извършва бащиния си дълг, тъй като животът е тестване, което от време на време не разбираш, само че не би трябвало да се отказваш. Моли се до Коледа да успее да стегне най-малко малко банята.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР