Вълна от реакции след информацията, че Русия издирва разследващия журналист

...
Вълна от реакции след информацията, че Русия издирва разследващия журналист
Коментари Харесай

Призиви руският посланик да бъде привикан заради обявеното издирване на Христо Грозев


Вълна от реакции след информацията, че Русия търси проверяващия публицист . Към момента Министерството на външните работи резервират безмълвие.

Руският дипломат в България да бъде неотложно извикан и да изясни за какво журналистът Христо Грозев е разгласен за търсене, желаеха от ГЕРБ.

Снимка: Редакторски екип


„ Настояваме българските управляващи да реагират остро на опита за заплашване и разпра с Христо Грозев! България не би трябвало да подминава случая с Христо Грозев с безмълвие “, показват от партията.

Реакция пристигна и от „ Продължаваме промяната “, които желаят още в първия работен ден на Народното събрание да бъде извикан за чуване външния министър в отрасловата комисия.

„ Русия разгласи за търсене български жител - журналиста Христо Грозев. Без да прецизира защо, Кремъл го упрекна по член от Наказателния кодекс “, написа в профила си в обществените мрежи Даниел Лорер от групировката.

Снимка: Редакторски екип


Обяснение от Елеонора Митрофанова изиска и депутатът от „ Демократична България “ Божидар Божанов.

„ Със сигурност Кремъл не харесва Грозев след множеството разкрития за интервенциите на сътрудници на съветските служби в Европа, само че на такова деяние би трябвало да се реагира остро “, написа още Божанов.

Снимка: Редакторски екип


Остра реакция пристигна и от Асоциацията на европейските публицисти в България, които приканиха управляващите да не резервират безмълвие по случая.

„ В компетенциите на Министерството на външните работи на България е да потърси информация и да стачкува против дейностите пред съветския дипломат “.

Снимка: Редакторски екип


Христо Грозев работи за мрежата за проверяваща публицистика „ Белингкат “. Към момента не се прецизира в какво тъкмо е упрекнат, а единствено, че закононарушението е по член от Наказателния кодекс на Русия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР