Вълна от оставки на областни управители. Назначените от Румен Радев

...
Вълна от оставки на областни управители. Назначените от Румен Радев
Коментари Харесай

Заваляха оставки на областни управители, един напусна заради „несъвместимост с морала“

Вълна от оставки на регионални шефове. Назначените от Румен Радев представители сами вземат решение да изоставен постовете си като един от зрелищните претекстове е този на облатният шеф на Пазарджик - Трендафил Величков. Той написа, че си потегля заради  несъответственост на персоналния му морал с този на премиера и показаните в кабинета партии.

„ Мотивите ми са подбудени от разбиранията ми за политика и политически развой. За повече от двадесет години социална и политическа активност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, идея и екип. Не смятам, че политическите ми разбирания, идеологията, идеите в които имам вяра и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече - диаметрално противоположни са “, декларира той. 

Поста си напуща и пловдивският регионален шеф - Ангел Стоев .

„ С назначението на постоянно държавно управление смятам своя дълг към родината за изпълнен. За да дам опция да бъде назначен човек, който има нужните умения и е подготвен да следва политиката на партиите, които са ви назначили, декларирам желанието си да бъда освободен допустимо най-бързо “.

Малко по-късно регионалният шеф на Монтана Валери Димитров и заместник-областният шеф Кирил Делев са подали своите оставки пред държавното управление. Валери Димитров съобщи, че аргументите да подаде оставка са персонални. „ Чест и почитания за всички, никой не ме е обидил или задължил да напусна, аргументите за решението ми са напълно персонални “, разгласи Димитров. По персонални аргументи напуща и зам.-областният шеф Кирил Делев.

Областният шеф на Софийска област Радослав Стойчев също подаде заявление за освобождение, оповестиха от управата.

Стойчев изясни, че е извършил уговорките си към служебното държавно управление с министър председател Гълъб Донев, участвайки в организацията на изборите за народни представители на 2 април, които на територията на най-голямата област в България са минали без произшествия.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР