Вълна от нови платени акаунти със синя отметка, представящи се

...
Вълна от нови платени акаунти със синя отметка, представящи се
Коментари Харесай

Фалшиви сини значки създадоха хаос в Twitter

Вълна от нови платени сметки със синя отметка, представящи се за авторитетни персони и марки, докара до безпорядък и комплициране в Twitter.

Фалшиви „ тествани “ сметки на имената на политици, звезди, огромни организации и компании започнаха да се появяват в платформата в четвъртък.

Twitter спря доста от тях, само че бързо изменящите се опити на компанията да се оправи с казуса засилихаоще повече объркването.

Експертите по-рано предизвестиха, че новата абонаментна услуга Twitter Blue, оповестена от новия началник Илон Мъск, която разрешава на потребителите да заплащат $7,99на месец за синя отметка, ще бъде неотложно експлоатирана от неприятни артисти и измамници и ще подкопае доверието в платформа.

Степента на казуса с новите подправени сметки със синя отметка беше разкрита след стартирането на функционалността в сряда.

Версиите със синя отметка на сметки на огромни марки като Apple, Nintendo, BP и Chiquita бяха спрени.Фалшиви сметки, представящи се за високопоставени лица като шефа на Meta Марк Зукърбърг, сегашен и някогашен президент на Съединени американски щати Джо Байдън, Доналд Тръмп и Джордж Буш, както и някогашния министър председател на Обединеното кралство Тони Блеър, също бяха отстранени.

В един от случаите, акаунт на името на републиканския претендент за губернатор на Аризона Кари Лейк разгласява в Туитър, с цел да разгласи, че отстъпва на съперника си от Демократическата партия, макар обстоятелството, че гласовете към момента се броят в напрегнатата конкуренция.Отне часове на Twitter да отстрани туита и подправения акаунт.

Фалшив акаунт на Tesla, друга компания, благосъстоятелност на Мъск, се майтапи с 9/11, до момента в който самият Мъск беше подправен.

Един от най-разрушителните сметки се показва за американската фармацевтична компания Eli Lilly и афишира, че „ инсулинът към този момент е безвъзмезден “.

Компанията трябваше да се дистанцира от подправеното известие.

Платената система със синя отметка също се употребява от теоретици на конспирацията и крайнодесни деятели.

Би Би Си заяви занай-малко три добре известни акаунта на авторитетни QAnon, които са закупили сини отметки в Twitter.

Крайнодесните деятели Джейсън Кеслър и Ричард Спенсър, които организирахамитинга Unite the Right през 2017 година в Шарлотсвил, са закупили сини отметки.

Преди това Twitterпремахна значките за удостоверение от сметките на Кеслер и Спенсърслед бурния протест преди пет години.

Изследователите също видяха разнообразни сметки със закупени сини отметки, употребявайки генерирани от AI изображения на подправени персони.Това е характерна област, която провокира безпокойствие, защото такива неавтентични сметки се употребяват рутинно в интервенции за въздействие, от време на време от непознати страни за да се повлияе на политически събития в други страни.

Twitter спря доста от лъжливите сметки със синя отметка, само че на моменти се бореше да се оправи с темпото на появяването на нови.

Нови сиви „ публични “ значки бяха добавени под имената на някои високопоставени сметки, преди да бъдат отстранени от Мъск съвсем незабавно.

В петък обаче нови сиви публични значки започнаха да се появяват още веднъж в някои профили в Twitter.

Някои консуматори, основани в Съединени американски щати, оповестиха, че системата за абонамент Twitter Blue към този момент не е налична за тях.

Самият Мъск в началото сподели, че пародийните сметки със синя отметка на високопоставени консуматори ще би трябвало да изяснят, че не са същински в биографиите на профилите си.

По-късно той разгласи, че думата подигравка също би трябвало да бъде включена в имената на сметките, добавяйки, че „ измаматане е хубаво нещо “.

От Мариана Спринг, сътрудник на дезинформацията и обществените медии на Би Би Си.

Много от пародийните сметки, изникващи в Twitter сега, може да наподобяват много смешни, само че е значимо да запомните, че когато хората не знаят на кого и на какво да имат вяра, това може да сътвори съществени опасности.

Вэв връзка спандемията, скорошните спорове и избори, си подсещаме още веднъж и още веднъж за вредата в действителния свят, която могат да нанесат заблудите онлайн.

Сега неприятните артисти могат да употребяват сини отметки, с цел да придадат на дезинформацията, която разпространяват, легитимност - или да объркат потребителите.

Сините отметки се трансфораха в комфортен инструмент за идентифициране на публични сметки, тъй че не е изненадващо, че най-малко първоначално, това предизвиква безпорядък.Не на последно място, тъй като се случва по едно и също време с други безредни промени.

Сега, когато сините отметки могат да бъдат обезсмислени, потребителите вместо това ще би трябвало да разчитат на други принадлежности, с цел да видят дали даден акаунт в действителност е това, за което се показва.

Разгледайте другите им туитове, разгледайте техните почитатели - и потърсете отвън Twitter или посредством публични уеб страници, с цел да следвате връзки към същински профили в обществените медии.

Преди се усещаше, че уеб страниците на обществените медии са се събудили за въздействието, което дезинформацията може да има офлайни най-малко стартират да се оправят с него.Това обаче наподобява като стъпка назади има опасения, че може и да не е последният случай.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР