Вълна от недоволство залива социалната мрежа Фейсбук в неделя сутрин,

...
Вълна от недоволство залива социалната мрежа Фейсбук в неделя сутрин,
Коментари Харесай

Софиянци гневни - десетки коли под нападалите дървета, непочистени квартални улици и липса на ток

Вълна от неодобрение залива обществената мрежа Facebook в неделя заран, откакто десетки софиянци се разсъниха и видяха картината в столицата  - коли под паднали клони и дървета, непочистени квартални улици, липса на ток, непроходими тротоари.

Изключително тежка е ситуацията в прилежащите села край столицата, само че и в самия център, където под тежестта на снега са паднали голям брой дървета. От изявления в групата на жителите на Владая излиза наяве, че там към този момент 11-ти час няма ток.

 

 

Под обявата на кмета Васил Терзиев хората се жалват - „ Цяла София е блокирана “, „ Хората вървят по улиците “, Положението е трагично!!! В квартал Витоша нямаме ток към този момент 13 часа и няма кой да ни каже какво става! “, „ В кварталите на София е потрес и смут “, „ От сутринта на телефона на инспектората никой не подвига, улицата ни е изцяло блокирана от паднали дървета “- са единствено част от известията под обявата на кмета.

 

 

 

 

По протежението на бул. Цар Борис III в столицата има аварирали коли, локалното платно беше съвсем непроходимо поради непочистване.

Във вътрешността на кв. Лагера е същински разгром - голям брой дървета са се прекършили и са смазали коли.  Цяло знамение е, че няма потърпевши жители. На телефон 112 никой не подвига, с цел да бъдат подадени сигнали за счупените дървета, оплакват се още жители в обществените мрежи.

 

 

От непочистени улици и нападали дървета се оплакват и жителите на столичния регион „ Изгрев “.

 

 

За сметка на това районният кмет на „ Промяната “ доктор Делян Георгиев пък написа, че обтсновката се била нормализирала.

„ Всички подразделения на Столична община и районната администрация са на терен и не престават работа по възобновяване на естествения темп на града. Надявам се, още в границите на днешния ден, да успеем да премахнем и извозим всички клони и трупи от кварталите “, споделя той във видео, оповестено във Facebook.



Поради увеличаване напразно чакаме ситуацията да се усложни. Моля жителите да не подхващат излизания на открито с изключение на в последна нужда заради високия риск от произшествия. Бъдете доста деликатни, тъй като в актуалната обстановка дърветата се прекършват извънредно елементарно и основават действителен риск за живота и здравето ни. Това написа в профила си във Facebook кметът на столичния регион " Младост " Ивайло Кукурин. 

Той приканва хората да подавали сигнали на тел. 112 или на спешното звено на Следствен отдел към окръжна прокуратура - 029041315, само че от домовете си. 

" Екип на спешното звено обработва множеството сигнали за паднали дървета. Работата продължава при обезпечена цялостна готовност и съгласуваност от страна на районната администрация, спешното звено и инспекторат към Следствен отдел към окръжна прокуратура. Приоритетно се разчистват падналите дървета, които блокират трафика, с цел да се обезпечи почистването на останалите улици ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР