Вълна от недоволство продължава да залива социалните мрежи в понеделник

...
Вълна от недоволство продължава да залива социалните мрежи в понеделник
Коментари Харесай

Провалът на Терзиев и сие продължава – София посрещна понеделник сутрин със заледени, непочистени тротоари и паднали дървета

Вълна от неодобрение продължава да залива обществените мрежи в понеделник заран, откакто десетки софиянци се разсъниха и видяха картината в столицата при започване на работната седмица – коли под паднали клони и дървета, непочистени квартални улици, липса на ток, непроходими и заледени тротоари.

Част от падналите клони се местят до контейнерите за боклук и се чака да бъдат извозени. За предходното денонощие са обработени над 100 сигнала за счупени клони и паднали дървета, написа ЗонаНюз.

Изключително тежка е ситуацията в прилежащите села край столицата, само че и в самия център, където под тежестта на снега са паднали голям брой дървета.

По протежението на бул. Цар Борис III в столицата има аварирали коли, локалното платно продължава да е мъчно проходимо поради непочистване.

Във вътрешността на кв. Лагера е същински разгром – голям брой дървета са се прекършили и са смазали коли. Цяло знамение е, че няма потърпевши жители.

„ Днес на терен са седем екипа, с цел да отстраним всички проблеми, зародили на територията на столицата “, изясни пред bTV Кристиян Иванов, който е зам.-директор на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община. Той добави, че все още всеобщият градски превоз се движи по график.

„ Експерти от дирекция „ Зелени системи “ и еколозите от районните администрации ще извършат в идните дни оглед на дърветата на цялата територия на столицата. Там където е належащо, ще бъде осъществена санитарна сеч, с цел да се предотвратят трагични произшествия “, изясни и инж. Николай Недялков, който е шеф на Столичен инспекторат.

След изобилния снеговалеж ситуацията във Владая остава тежка, като улиците към момента са непочистени, а жителите бяха без ток над 15 часа. Учителка в детската градина изясни, че всеобщо родителите на деца закъсняват поради затрудненото напредване.

Кметицата на селото Цветанка Здравкова заяви, че само основната улица е изчистена. От неделя не е серпантина да получава известия от локални поданици, които не могат да си купят храна и медикаменти.

„ От компанията ме увериха, че ще изпратят снегорин, само че той е поднесъл и не е съумял да стигне “, сподели тя пред NOVA.

„ Имаше хора, които ми алармираха, че са блокирани и не могат да си купят лекарства и храна “, сподели още тя.

Над 20 часа без ток след снеговалежа останаха поданици в столичния квартал „ Бояна “. Един от тях е танцьорът, прочут от разнообразни телевизионни участия Атанас Месечков.

„ От нощес, от 19:00 часа вечерта, имаме ток. Преди това 20 часа бяхме без ток, без отопление. Напълно изстина дома ни. Досега най-мащабните изключвания на ток е било за 4 часа. Дойде ни 20 часа доста “, описа Месечков пред NOVA.

Той добави, че хората не са имали публична информация за това какво се случва и от онлайн изданията се е уведомил, че някъде е имал разпален трафопост. „ Всички линии бяха недостъпни за информация “, сподели той.

Към момента в квартала остава казусът с непочистените дребни улици. „ Жителите на ул. „ Зелен парк “ се движат по пързалка. Тук е безусловно непочистено и е в лед до входа на бул. „ България “, сподели още той.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР