Вълкът от София, както е познат израелският борсов измамник Гал

...
Вълкът от София, както е познат израелският борсов измамник Гал
Коментари Харесай

Ексклузивно разкритие на „Уикенд“: Аферистът Гал Барак се шири в палат за 5 милиона евро в Драгалевци!

Вълкът от София, както е прочут израелският борсов лъжец Гал Барак, и неговият необут Илан Цоря са преметнали близо 10 000 българи при търговия с бинарни варианти. Това разкриха пред „ Уикенд ” източници от Министерство на вътрешните работи. От своите жертви мошениците прибрали суми от 100 до 50 000 евро. Измамените обаче няма къде да потърсят правата си, с цел да получат отмъщение и да изискат отплата, защото досъдебното произвеждане по скандалната врътка е било прекъснато от прокурор Антоанета Софрониева.

Доклад на Комисията за финансов контрол (КФН) разкри по какъв начин чиновници на прът центрове - два в София и по един в Пловдив и Варна, благосъстоятелност на евреина Илан Цоря, се свързват с жертвите и ги убеждават да влагат пари в търговия с бинарни варианти или с други думи - акции на компании, които следва да бъдат листвани на фондовата борса. Ченгета са разкрили и местата, от където се правят закононарушенията в София. Единият колцентър е в постройка „ Вертиго ” на бул. „ България ”, а другия - в постройка №4 в Бизнес Парк в „ Младост ”. Първоначално хората са примамвани да купуват акции за дребни суми. И постоянно на идващия ден били на облага с по 200-300 евро. Тя е била фиктивна, само че служила като съществена опорна точка за идната машинация. След това клиентът е бил култивиран от чиновник от прът центровете да направи „ сигурна ”

инвестиция в акции за най-малко 10 000 евро.

Когато парите бъдат преведени по посочена сметка, те се пренасочват към компании на Илан Цория и Гал Барак, а най-после потъват в офшорни сметки. Имената на двамата евреи са посочени като основни настоящи лица в схемата.
Докладът на КФН е изпратен до ДАНС и прокуратурата на 11 февруари тази година, две седмици откакто Гал Барак бе задържан. Израелецът към този момент е разследван в Австрия дружно с Цоря. Софийската градска прокуратура прави инспекция и намира задоволително данни за 3 закононарушения - машинация в изключително огромни размери, пране на пари и проведена незаконна група. Заради последното закононарушение материалите, дружно с отчета, са изпратени в Специализираната прокуратура.

На 7 май стартира следствие, до момента в който делото за екстрадицията на Гал Барак в Австрия още не е решено на първа инстанция в Софийския областен съд.
Изненадващо обаче на 30 август досъдебното произвеждане е прекъснато от прокурор Антоанета Софрониева, без даже да е разпитан мошеникът, който е под домакински арест в България и чака решението по делото за екстрадиция. Проверка на „ Уикенд ” сподели, че Барак си живее у нас като същински цар. С парите, добити от закононарушения, той си е купил за 5 милиона евро цяла жилищна кооперация в столичния квартал „ Драгалевци ”. Баровската постройка с съвременен дизайн и решена напълно в бял цвят, се намира на улица „ Горска ”.

Всичките 5 етажа са благосъстоятелност на Гал Барак,

а защита и камери пазят да е несмущаван от излъганите хиляди хора. Основния апартамент, в който се шири мошеника, е с повърхност от 1200 кв. метра.
Мотивът досъдебното произвеждане да бъде прекъснато против Гал Барак е, че същото следствие се води и в Австрия, а сред управляващите в двете страни има съглашение наказателното гонене да се води там. Материали по делото за екстрадицията на Гал Барак в Австрия обаче демонстрират, че това не е по този начин.

Апелативният съд в София, който преглежда настояването за предаване на Барак на Виена, прави питане до австрийската прокуратура. Оттам дават отговор, че няма писмена договореност сред България и Австрия цялото следствие да се води там. Освен това австрийците преследват Гал Барак само за пострадалите от схемата техни жители. А те са едвам 40 индивида и са ощетени с към 800 хиляди лв..
Измамените от Гал Барак българи са близо 10 000. Според отчета на КФН

с машинация са прибрани 91 милиона лв.,

източени от над 30 000 индивида. Така излиза, че в случай че Гал Барак бъде предаден в Австрия, което ще се случи рано или късно, там ще бъде разследван и съден за по-малко от 1% от парите, източени по скандалната скица.

Най-голямата тайнственост обаче е за какво самият Цоря не е упрекнат и търсен нито в България, нито в Австрия. Престъпленията са осъществявани от България, парите са получавани по банкови сметки на компаниите на двамата в огромна банка, а по-късно отсам са нареждани към офшорни сдружения.
Гал Барак влезнал в далаверата на Цория на по-късен стадий. Платформата, по която работи схемата с бинарните варианти, е създадена от Илан Цоря. Парите пък са теглени от касата на българска банка на траншове по 1-2 милиона и то персонално от брачната половинка на Гал Барак – българката Марина.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР