Вълк ухапа дете в парк Кенана край Хасково, твърдят роднини

...
Вълк ухапа дете в парк Кенана край Хасково, твърдят роднини
Коментари Харесай

Среднощна акция: Заловиха избягалия вълк

Вълк ухапа дете в парк " Кенана " край Хасково, настояват родственици на потърпевшото момиче. Животното избяга през вчерашния ден от зоологическата градина. Първоначално от община Хасково отхвърлиха информацията, само че след случая признаха, че вълкът е избягал.

14-годишното момиче се разхождало с другари в парк " Кенана " в късния следобяд през вчерашния ден. Докато децата били в една от по-малко оживените алеи, пред тях изскочил вълк. Близките на детето са безапелационни, че това е избягалото животно от зоопарка.

" Аз не мисля, че ще се обърка. Разхождали са се в гората, вълкът излиза. Те са тръгнали да се отдалечават, с цел да не го изплашат, само че все пак вълкът излиза и я атакува. После едно момче взима пръчка и го прогонват вълка. Нахапана е по краката. Искам хората да знаят, че има вълк на независимост и да се пазят ", описа майката Мария Атанасова.

Сигнал за избягалото животно е подаден незабавно. Първоначално от общинското дружество " Екопрогрес " обаче отхвърлят да има избягал вълк и настояват, че е умрял. Ден по-късно от община Хасково потвърдиха, че хищникът е напуснал клетката. А шефът на " Екопрогрес " разгласи, че е бил измамен от шефа на зоопарка. " Информацията, която през вчерашния ден ви дадох, тъй като разполагах единствено с такава, не е напълно точна ", сподели шефът на Оперативна програма " Екопрогрес " Щерьо Янев.

" Предположихме, че има някакво заболяване обвързвано с това. Консултирах се с лекуващия доктор и той сподели да го следим. Ние продължихме наблюдението. При следващото обхождане на клетките гледачът откри, че е избягал. В момента вълкът се търси ", съобщи шефът на зоокът " Кенана " Валентин Ахтаров.

" Разпоредил съм всички екипи непрекъснато да търсят вълка и да го локализират. Служителите на зоопарка ще бъдат осъдени, че не са съобщили навреме за изгубването на вълка ", добави Щерьо Янев.

От община Хасково дадоха обещание съдействия на фамилията на нахапаното дете, макар че показаха подозрение дали момичето в действителност е било нахапано от вълк или става въпрос за куче.

Избягалият вълк бе хванат след акция в парка. Тя стартира в петък по здрач и в нея участваха десетки чиновници на общинското дружество " Екопрогрес " и полицията. Униформените и общинските чиновници в продължение на няколко часа обикаляха гората край зоопарка в региона на алеята. Животното е хванато след 22 часа, откакто е било уцелено с упойваща стреличка. То е настанено в друга, по-сигурна клетка, оповестиха от пресцентъра на Община Хасково.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР