Валета. Когато става дума за сигурността на гражданите, няма място

...
Валета. Когато става дума за сигурността на гражданите, няма място
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев: Европа трябва да спре да бъде идеалист, когато става дума за миграция и сигурност

Валета. Когато става дума за сигурността на жителите, няма място за взаимни отстъпки и заблуди. Европейският съюз би трябвало да не помни за идеалистичния си метод и да проучва казуса в дълбочина. Това съобщи президентът Румен Радев по време на заключителната конференция на 13-та годишна среща на групата " Арайолуш ", която се състоя в Малта, оповестиха от прессекретариата на президента .
По думите на Румен Радев напъните на Европейския съюз в региона на миграцията би трябвало да бъдат ориентирани към предварителната защита на нови бежански талази от прилежащите на континента райони, посредством гарантиране на вероятности за добър живот на хората в техните страни на генезис. " Трябва да насочим политиките си не към обществена поддръжка за имигрантите на територията на Европа, а към основаване на постоянни общества, които да подсигуряват естествен метод на живот в страните източници на незаконна миграция ", съобщи още президентът.
В рамките на форума президентът Румен Радев подсети, че в дебата за бъдещето на Европа основни тематики би трябвало да останат солидарността и обществената правдивост. " За да бъде Европейският съюз значим фактор на световната сцена, би трябвало да съхраним главните правила на взаимност и кохезия сред страните членки. Постигането на еднакъв стандарт на живот на изток и на запад в Европа, както и еднообразно възнаграждение за идентичен труд в Европейски Съюз са неотменими условия, с цел да бъде Съюзът сполучлив и обединен във външната политика ", съобщи президентът.
Дискусиите в границите на тазгодишната среща на групата " Арайолуш " бяха отдадени на миграцията, сигурността, солидарността и подобряването на икономическите вероятности в Европейския съюз и прилежащите на него райони.
Във форума взеха присъединяване президентите на Австрия, България, Естония, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Малта и Словения.
По време на визитата си в Малта президентът се срещна с огромна група представители на българската общественост на острова. Румен Радев беше посрещнат с самун и сол и обичайно българско хоро в центъра на столицата Валета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР