Валета. Брекзит може да не се служи и политическият лидер

...
Валета. Брекзит може да не се служи и политическият лидер
Коментари Харесай

Джоузеф Мускат: Започвам да вярвам, че Брекзит няма да се случи

Валета. Брекзит може да не се служи и политическият водач във Англия би трябвало да покаже храброст и да се бори за провеждането на референдум по отношение на изискванията за излизането на страната от Европейския съюз, съобщи министър-председателят на Малта Джоузеф Мускат, написа The Guardian.
„ Волята на жителите може да има пагубни последствия, историята ни учи на това “, акцентира Мускат в изявление за нидерландския вестник De Volkskrant. „ Мога да дам образци, само че те са толкоз ужасни, че ще разгневят моите английски другари “, добави министър председателят на Малта.
„ За първи път стартирам да имам вяра, че Брекзит няма да се случи. Виждам обнадеждаващи признаци, които демонстрират, че нещата ще се трансформират. Виждам окуражителни знаци, че посоката се трансформира. Не споделям, че британците са позволили неточност, само че настроенията се трансформират “, добави Мускат.
„ Референдумът беше либерален, само че докара до обстановка, при която всички губят. Прокрадва се подозрение. Ще бъде добре, в случай че политическият водач в Обединеното кралство е задоволително самоуверен, с цел да се оправи с тази обстановка. Някой, който ще каже: дано жителите да гласоподават за крайното съглашение за Брекзит “, добави министър-председателят.

Превод и редакция: Мария Динкова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР