Валерий Залужни все още остава главнокомандващ на въоръжените сили на

...
Валерий Залужни все още остава главнокомандващ на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Financial Times: Зеленски се готви да уволни Залужни

Валерий Залужни към момента остава главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна , макар че в понеделник вечерта няколко украински и западни медии оповестиха , базирайки се на свои източници, че той е или ще бъде уволнен . Информацията, че украинският президент Владимир Зеленски в действителност има намерение да уволни Залужни, беше доказана във вторник от източници на английския бизнес вестник Financial Times (FT).

Според обявата, в понеделник Зеленски е предложил на Залужни нова служба, само че той е отказал. Тези данни бяха обявени на публицисти от FT от четири източника, осведомени с полемиките.

В същото време източниците на изданието означават, че вследствие на това президентът не е уволнил Залужни и може да не предприеме тази стъпка известно време - откакто в медиите се появиха известия за допустима оставка на главнокомандващия от поста.

Източници на английския вестник също настояват, че кабинетът на Зеленски към този момент е взел решение за освобождението на Залужни , за което президентът е уведомил главнокомандващия по време на среща в понеделник.

Събеседниците на FT споделиха, че Зеленски е предложил на Залужни позицията на консултант , която генералът е отхвърлил.
 Украинско издание: Зеленски изискал, само че не получил оставката на Залужни
Украинско издание: Зеленски изискал, само че не получил оставката на Залужни

Според информациите Зеленски не му е предложил различен подобаващ пост

Все още не е ясно тъкмо по кое време Залужни би трябвало да бъде уволнен и кой ще го замести . Сред вероятните претенденти за длъжността главнокомандващ са командващият Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър Сирски и началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов . И двамата са близки до Зеленски, се отбелязва в изданието.

Отношенията сред Зеленски и Залужни остават напрегнати, а през ноември предходната година публицистите започнаха интензивно да оповестяват за разликите им.

Както се показва в обявата, уволнението на Залужни ще провокира отвращение измежду украинските офицери и гражданското общество.

FT цитира един от специалистите, военния историк Михаил Жирохов, съгласно който сходна стъпка " ще се отрази извънредно отрицателно на армията ".
 Русия: С убийствени компромати против Зеленски Съединени американски щати редят държавното управление на Украйна
Русия: С убийствени компромати против Зеленски Съединени американски щати редят държавното управление на Украйна

Според проекта на Вашингтон държавното управление ще се състои от украинци, подготвени на Запад, които са се врекли във честност на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР