Валерий Гергиев и симфоничният оркестър на Мариинския театър тръгват на

...
Валерий Гергиев и симфоничният оркестър на Мариинския театър тръгват на
Коментари Харесай

Валерий Гергиев и симфоничният оркестър на Мариинския театър ще изнесат концерт в Пекин

Валерий Гергиев и симфоничният оркестър на Мариинския спектакъл потеглят на турне в Китай, с цел да изнесат три концерта в Пекин сред 27 и 29 март 2023 година Събитията ще се състоят в Националния център за театрални изкуства (НЦСИ), дълготраен сътрудник на Мариинския спектакъл.

Трупата пътува до Китай след гастрола в Москва и столичната премиера на операта " Легенда за невидимия град Китеж и девойката Феврония " от Николай Римски-Корсаков под режисурата на Алексей Степанюк, която имаше огромен триумф.

Програмата на спектаклите в Пекин ще включва най-хубавите симфонични творби от съветски и европейски композитори. Първата вечер ще бъде отдадена на съветското завещание със Симфония № 1 " Класическа " на Сергей Прокофиев, Симфония № 6 " Патетична " на Пьотр Чайковски и Симфонична сюита " Шехеразада " на Николай Римски-Корсаков.

Програмата на втория концерт включваше въведения към " Le midi d'un faune " на Клод Дебюси, акценти от балета " Ромео и Жулиета " на Сергей Прокофиев, " Картини от една галерия " на Модест Мусоргски и Симфония № 5 на Дмитрий Шостакович.

Заключителното осъществяване на сцената на Концертната зала на НДК ще включва увертюрата към операта " Гийом Тел " на Джоакино Росини и две Симфонии № 4 - " Италианска " на Феликс Менделсон и " Романтична " на Антон Брукнер.

На 30 март Валерий Гергиев също ще се изяви с оркестъра на НЦПА. Под палката на маестрото един от водещите китайски оркестри ще извърши творби на Пьотр Чайковски - Вариации на тематика рококо и Симфония № 5.

Солист на вечерта ще бъде 21-годишната виолончелистка Ла Ли, която през 2014 година стана най-младият победител в Международния юношески конкурс " Чайковски " в Москва.

Инфо: classicalmusicnews.ru

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР