Валери Йорданов е новият заместник-председател на Държавната агенция за закрила

...
Валери Йорданов е новият заместник-председател на Държавната агенция за закрила
Коментари Харесай

Валери Йорданов е новият зам.-председател на Агенцията за закрила на детето

Валери Йорданов е новият заместник-председател на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД). Той е назначен със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от през днешния ден, оповестяват от организацията.
 
Валери Йорданов е с просветителна степен магистър. Като шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи прави административно ръководство и надзор на чиновниците в детските педагогичен стаи, интензивно взаимодейства с ДАЗД, АСП, неправителствени и публични организации, работещи за и с деца. В този интервал в Столична дирекция на вътрешните работи е построено и профилирано помещение за работа с деца, жертви на закононарушения - " синя стая ", се показва в известието.
 
Отбелязва се, че в качеството му на кмет на регион " Витоша " на Столичната община (2013-2015) и като представител на орган по протекция, осъществя действия и ограничения за гарантиране на правата на децата - основаване на подкрепяща среда и условия за обществено включване. Председател е на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни.
 
До назначението му за зам.-председател на Агенцията за протекция на детето е основен секретар на Държавната организация за бежанците. В неговите пълномощия е административното ръководство на дирекцията " Социална активност и акомодация ", която ползва специфични грижи за непридружените малолетни и малолетни чужденци, търсещи интернационална протекция. Насочва, взаимно с районните ръководства по образованието, тези деца към държавните и общинските учебни заведения в България.
 
Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова е връчила почетен плакет на досегашния зам.-председател доктор Валентин Димитров и му е благодарила за работата в региона на закрилата на детето. Тя е изразила вяра, че и в бъдеще той ще продължи да сътрудничи по тематики, свързани с опазването на ползите на децата и грижите за тях, се показва в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР