Валери Симеонов вече е под обсада да си подаде оставката

...
Валери Симеонов вече е под обсада да си подаде оставката
Коментари Харесай

Симеонов си изми ръцете за паспортите и натопи Каракачанов, че кадрувал в ДАБЧ!

Валери Симеонов към този момент е под блокада да си подаде оставката от заран до вечер, само че вицето мисли ловки схеми да се отърве от неизбежното и натопи без срам “съратника” си и в действителност съдружник Каракачанов за мега корупцията с паспортите.

Двете вицета не просто си отиват, а са се запътили към пандиза, само че към този момент водят борба на живот и гибел с майки, деца с увреждания и прокурорите. Единствен Борисов ги пази, само че и той осъзнава, че потъва дружно с тях и към този момент организира взаимна интервенция с Цацаров за тяхното премахване.

"Изпълнил съм си уговорките в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ). ", съобщи наглото вице Валери Симеонов на брифинг в Министерски съвет. Така той разяснява настояванията от страна на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и "Воля " да подаде оставка поради акцията в ДАБЧ.

"В тези изказвания на опозиционните партии се приканва да подам оставка, тъй като трябвало да практикувам надзор, който не съм управлявал, чух даже, че съм бил и принципал. Искам да разясня какви са моите отговорности в ДАБЧ – аз имам функционалност на съгласуваност. Смея да настоявам, че досега прецизно, точно и дейно си извършвам отговорностите по съгласуваност ", сподели Симеонов.

Исканията за оставката му били изцяло несъстоятелни.

Симеонов сподели още, че още на 30 октомври е подал на способените органи сигнали за злоупотреби в ДАБЧ. Те му били дадени от лице, което поискало среща с него.

"Лицето се споделя Катя Матева, към оня миг чиновник на Министерството на правораздаването, директно виновен за българското поданство. Срещата беше извършена - бяха ми предоставени писмени данни, информация, както и сигнали, подадени в по-ранен интервал до ДАНС. Тъй като аз нямаше по какъв начин да преценява достоверността на тези предоставени данни, преди всичко се съветвах с моя сътрудник и сподвижник вицепремиера Каракачанов, защото предлагането беше от тях. Информирах го за сигналите, получих от него единодушие и предадох тези материали на съответните профилирани служби, които са способени институции по тези сигнали “, изясни Симеонов.

Срещата се провела в неговия кабинет. След две седмици имало втора среща, на която Симеонов се интересувал по какъв начин върви инспекцията на службите.

"Доколко те (неговите сигнали - б.р.) са послужили за покачване на настоящето обвиняване и съответните процесуално-следствени дейности, не мога да кажа и не ми е работа да се интересувам, само че по този способи давам отговор на претенции за оставката ми, които са несъстоятелни ", съобщи Симеонов.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР