Валери Симеонов Въпреки разминаванията между тримата лидери на ″Обединените патриоти″

...
Валери Симеонов Въпреки разминаванията между тримата лидери на ″Обединените патриоти″
Коментари Харесай

Валери Симеонов призова за ″спокоен сън″, защото заплаха за стабилността няма


Валери Симеонов

Въпреки разминаванията сред тримата водачи на ″Обединените патриоти″ опасност за стабилността на страната нямало, тъй като Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов поставяли България над всичко. Това изясни във вторник пред бТВ вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симонов.

Мога да успокоя българските ни сънародници, да спят умерено, няма някакви особени опасности за ръководството. Ако има при нас, всичко е намерено. Проблемите не се крият, не се замитат, не се замазват. Нека да бъде намерено, какво неприятно има. Нашите проблеми са си наша работа, това няма да се отрази на съдружното ръководство и на страната ", сподели той.

″И за мен, и за Волен Сидеров, и за Красимир Каракачанов ползите на страната са над всички други. Най-важното е, което ни сплотява ", съобщи Симеонов.

Той удостовери, че няма да се извини за думите си във връзка държанието на съветския патриарх Кирил в България и посочи, че " драма няма ". За това настояваше сътрудника му Волен Сидеров.

Ние сме разнообразни хора. Това са нюанси, по които се раличаваме, говорили сме. Имаме и други разминавания. Защитата на националните ползи е по-важна, изясни още водачът на НФСБ.

Според него Бойко Борисов демонстрира повече схващане, в сравнение с той е очаквал. Симеонов въпреки всичко позволи, че е допустимо да се прояват съществени проблеми като съобщи: " Не мога да виждам в бъдещето ".

" Проблеми е имало постоянно. Когато моите сътрудници от " Обединени патриоти " изискат моето отдръпване, аз ще се отдръпва ", сподели още Симеонов.

За следващ път вицепремиерът разкритиквуа митингите против втория въжен превоз в Банско, защитавайки ползите на Юлен, зад който по думите на Бойко Борисов стои Цеко Минев.

″То май Пирин би трябвало да се избавя от тях. Чужденци чакат по три часа единствено поради фасоните на няколко такива тарикати, които са създали законите убийствени за българския туризъм, за българската стопанска система. Невинаги митингите би трябвало да се фаворизират, да бъдат определящи от политиката на България. Аз имам по-друго схващане, разграничавам се от министър-председателя. Не виждам за какво чак толкоз да се робува на псевдопротести. Нямам никакъв ангажимент към стопански кръгове. Имам отговорност като вицепремиер. Не мога да приема, че една шепа хора ще разиграват цялата страна, ще ни вършат на маймуни ", сподели Симеонов.

Той разкритикува и съдружните си сътрудници от Вътрешна македонска революционна организация, които застанаха зад митингите в отбрана на пловдивския лекар Иван Димитров, който простреля ром, опитващ да краде от гаража му.

″Хората могат да стачкуват против каквото желаят, това е тяхно демократично право. Доколко е основателно е различен въпрос. Доколко ще е потребно протестиране по неизяснени въпрос или въпроси, по които страната не може да има отношение, е друга гатанка. Спомняме си едни митинги в Пловдив в отбрана на доктор Димитров, пък тя, работата, май излезе малко по-различна”, съобщи националистът.

Хиляди хора желаеха независимост за медика, задържан във връзка със гибелта на апаш. По-късно стана ясно, че огромна част от тиражираните информации към случая – че дамата и детето на доктора са спели на горния етаж, че е имало битка, че оръжието е на нападателя и така нататък, се оказаха погрешни. Нещо повече, съгласно прокуратурата Иван Димитров е дебнал рецидивиста в продължение на половин час и по-късно се е опитал да заличи следите от стрелбата благодарение на свои другари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР