Валери Симеонов няма да отстъпи от внесените промени в Закона

...
Валери Симеонов няма да отстъпи от внесените промени в Закона
Коментари Харесай

Симеонов: Комисията по хазарта е сериозно пробита в полза на един играч

Валери Симеонов няма да отстъпи от импортираните промени в Закона за хазарта, с които се не разрешава осъществяването на лотарийни игри от частни компании.

Пред публицисти в Народното събрание заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, който е вносител на измененията съобщи, че още през 2018 година е внесъл за разглеждане подобен план. Той посочи, че импортираният в този момент законопроект за изменение и допълнение на Закона за
хазарта е още " по-прецизен ", " придирчив " и " потребен за страната ". " Недейте чака някой да премисли, изключително аз ", сподели той.
Акция на прокуратурата и полицията в Комисията по
хазарт Все още не е ясна повода за инспекцията
Валери Симеонов разяснява и концепцията за основаване на Агенция по
хазарта. Според него Комисията за хазарта е съществено пробита в интерес на един главен състезател в хазартния отрасъл. По думите му при основаването на изпълнителна организация цялата отговорност ще падне върху страната и институциите и тогава няма да има никакво размиване на отговорността.

Валери Симеонов бе безапелационен, че не би трябвало да се не помни главната причина за внасянето на измененията през 2018 година и в този момент, а точно " всеобщото съсипване на здравето и имуществото на огромна част от българското общество ".

На въпрос дали се тормози, че ГЕРБ ще размислят и ще отдръпват поддръжката си, Симеонов сподели: " Аз върша това, което би трябвало да направя и давам отговор пред личната си съвест. Колегите от ГЕРБ и от всички останали партии, в това число и от Българска социалистическа партия, също дават отговор пред личната си съвест ".

Относно изказванията на шефа на футболен клуб " Левски " и изказванията, че клубът ще банкрутира, Симеонов уточни, че всяко изявление предстои на инспекция. Той бе безапелационен, че страната няма да допусне ликвидирането на един тим по финансови аргументи.
Васил Божков за лотарийните игри: Този работещ бизнес ще бъде лишен „ наложително “ Бизнесменът изрича съмнение, че Валери Симеонов стои единствено „ официално “ зад импортирания законопроект
Не виждам за какво да влизаме в борба сред хора, които печелят десетки милиони, разясниха от Българска социалистическа партия измененията в Закона за
хазарта.

" За необятната аудитория е ясно, че конфликтът е тъкмо сред такива хора. Работата на Българска социалистическа партия не е да пази ползите на хора от
хазарта ", сподели Румен Гечев, заместник-председател на ПГ " Българска социалистическа партия за България ".

На обвиняванията на Симеонов, че Българска социалистическа партия са внасяли лобистки закони за
хазарта от времето на Пламен Орешарски, националният представител разяснява, че няма по какъв начин тези, които ръководят последните 10 години да търсят виновност в хан Аспарух.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР