Валери Симеонов коментира пред Радио Пловдив състоянието на оградата по

...
Валери Симеонов коментира пред Радио Пловдив състоянието на оградата по
Коментари Харесай

Валери Симеонов за убийството на полицая: Или е платено, за да бъде прокарана групата, или е сменен нарядът с други хора

Валери Симеонов разяснява пред Радио Пловдив положението на оградата по границата в Турция и убийството на граничния служител на реда от Елхово. Той е безапелационен, че оборудването е доста добре проектирано, само че от 1,5 години не се поддържа

" Оградата си вършеше работата съвършено до април 2021-ва година и бежанският поток е бил нулев ", сподели той. Според него за " цялостното пренебрегване на оборудването " отговорност носят министър председатели и министри, управлявали след април предходната година, както и президентът.

Сред виновните длъжностни лица той уточни и регионалните шефове в служебните държавни управления и в кабинета " Петков ", в чийто обвързване е било да поддържат оборудването. По думите на Симеонов регионалните шефове " не знаеха къде се намира оградата ". Той категорично уточни и управленията на Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция. По думите му в Министерство на вътрешните работи има инцидентни хора, които не са виждали оградата и не знаят къде се намира тя.

Бившият вицепремиер счита, че в случай че оборудването се поддържа и на него има работещи камери и термо сензори не е нужно да има огромно скупчване на гранични войски. Но, в случай че оборудването не се поддържа, тогава наличието на повече хора е неотложно, уточни той.

" Камери и термо сензори има, само че не работят, тъй като в Министерство на вътрешните работи има инцидентни хора ", акцентира той. Той отхвърли обясненията на управлението на Министерство на вътрешните работи, че няма камери, тъй като публичната поръчка се бави. За сходни уреди публични поръчки не се афишират, счита някогашният вицепремиер. Той отхвърли и изказванието на ръководещите, че мигрантският напън върху страната е най- огромният. " По- огромен поток от 2015-та година няма, сега лъжат, че е най- огромният поток. Сегашният е в пъти по- дребен ", сподели Симеонов. Той счита, че сега цялата конструкция на Гранична полиция е разрушена от пагубни смени и нелепи решения. Това, което би трябвало да се направи, е втори ред на оградата, какъвто е бил първичният план.

Според някогашния вицепремиер на границата би трябвало да бъдат изпратени Специалните сили, тъй като са най- добре готови и оборудвани.

Според Валери Симеонов стрелбата против граничния патрул е от българска, а не от турска територия, тъй като оградата е сложена по- във вътрешността от границата. Той твърди, че на служителите на реда им е неразрешено да употребяват оръжие или друга мощ против мигрантите, както и да връщат бежанците, както и че президентът е наредил да не се попречва потокът. Тези стопански имигранти минават със съдействието на гранични служители на реда. Затова починаха и двамата служители на реда в Бургас, блъснати от рейс по- рано ", съобщи водачът на НФСБ.

" Случаят с простреляния служител на реда е по- бездънен – или е платено, с цел да бъде прокарана групата, или е заменен нарядът с други хора. Ще излезе нещо по- съществено. Управлението е цялостно със инцидентни хора ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР