Валери Божинов заяви, че една от основните му цели за

...
Валери Божинов заяви, че една от основните му цели за
Коментари Харесай

Божинов: Искам пак в националния

Валери Божинов съобщи, че една от главните му цели за идния сезон е завръщане в националния тим на България по футбол. Божинов през предишния месец подписа контракт с елитния швейцарски Лозана, откакто напролет игра за китайския втородивизионен Мейчжоу Хака.

Нападателят се разписа от фаул в дебюта за новия си тим при равенството 2:2 против френския Нант в контрола в събота.

"Естествено националният тим е моята цел. Говорих с треньорското управление неотдавна и се надявам да бъда извикан още веднъж доста скоро. Това, че към този момент играя в Лозана, ми дава повече шансове, въпреки че не всичко е в мои ръце, треньорите ще решат, само че най-малко знам, че ще следят изявите ми през сезона. Швейцарското състезание е мощно. Много швейцарски играчи минават в по-големи шампионати по-късно. Радвам се, че пристигнах тук ", разяснява Божинов в локалните медии.

"След като напуснах Китай, можех да отида в Турция за доста повече пари. Но този път взех решение да направя различен избор. Предпочетох Лозана, тъй като швейцарското състезание притегля доста задгранични скаути и може да се трансформира в трамплин за всеки състезател ", добави той. Нападателят е удовлетворен от ролята си в Лозана.

"Треньорът Фабио Челестини ми сподели, че той желае тима да управлява владеенето на топката, да играе по тревата с бързи пасове, а това е стилът, който ми пасва. Засега всичко е тъкмо по този начин, както говорихме и по тази причина съм още по-доволен. В Лозана има доста положителни млади играчи, които имат страхотни механически качества. Треньорът искаше в състава да има и няколко по-опитни като мен, които да бъдат като ментори на младите. Това ще бъде моята роля. Естествено и да въвеждам голове ", съобщи Божинов.

"Знам какво се чака от мен тук и ще направя всичко допустимо, с цел да потвърдя, че с право са ми се доверили. Но ще видите същинския Божинов може би след още няколко седмици ", добави нападателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР