Валентино Роси сподели, че неуспехът му да влезе в топ

...
Валентино Роси сподели, че неуспехът му да влезе в топ
Коментари Харесай

Роси обясни неуспеха си от петъчните тренировки на Филип Айлънд

Валентино Роси показа, че неуспехът му да влезе в топ 10 на днешните две тренировки от спортния уикенд на MotoGP в Австралия се дължи да неналичието му на централизация върху задната софт гума. Пилотът на Yamaha остана с 12-о време и закъснение от 0.752 секунди по отношение на времето на Алейш Еспергаро, чиято обиколка през днешния ден бе пример на " Филип Айлънд ", и от половин секунда по отношение на съотборника си Маверик Винялес.

Ситуацията за Роси евентуално ще се усложни на следващия ден, откакто се чака доста количество дъжд над " Филип Айлънд ", което значи, че Валентино евентуално ще би трябвало да премине през първата подготовка сутринта, с цел да се опита да стигне до кандидатите за полпозишън.

" Въпреки че не успяхме да влезем в топ 10, свършихме добра работа с мотора и съм удовлетворен от чувството с него. Отдадох прекомерно внимание на медиум гумите и с цел да привикна с по-меките ми трябваше повече време, което го нямахме. Изглежда, че софт гумите в действителност имат по-голям капацитет и биха били алтернатива даже за надпреварата. Ситуацията не е съвършена, само че имам капацитет и се надявам, че изискванията на следващия ден ще ни оказват помощ да продължим работата си ", разяснява Доктора.

Квалификацията за ГП на Австралия в събота започва в 07:10 часа българско време.
Гледайте онлайн всички стартове от сезон 2017 в MotoGP по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР