Валентино Роси смята, че бившият му съотборник Хорхе Лоренсо ще

...
Валентино Роси смята, че бившият му съотборник Хорхе Лоренсо ще
Коментари Харесай

Роси вярва, че Лоренсо ще се възстанови от кошмарния си старт в MotoGP

Валентино Роси счита, че някогашният му съотборник Хорхе Лоренсо ще влезе в темп и ще усъвършенства представянето си в MotoGP след кошмарния старт на сезона си. Доктора чака прогрес от него още този уикенд с Гран При на Испания, където предходната година Лоренсо съумя да се качи на подиума за първи път, откакто стартира работата си с Ducati.
#SpanishGP STATS

There have been different winners in #MotoGP at Jerez in the last years: @Official_CS27, @marcmarquez93, @lorenzo99, @ValeYellow46 and @26_DaniPedrosa with wins to his name pic.twitter.com/x5jr7Wilsl
— MotoGP™ (@MotoGP) May 3, 2018
От началото на сезон 2018 испанецът не съумя да финишира в Катар, остана 15-и в Аржентина и 11-и в Съединени американски щати и заема 16-а позиция в генералното класиране, до момента в който неговият съотборник Андреа Довициозо е на лидерското място. Хорхе показа, че му е мъчно да одобри представянето си, само че Доктора познава неговата позиция.

" Ситуацията е сложна. За мен не беше елементарно да продължа да имам вяра в себе си и да намирам мотивация, когато карах с Ducati. Лоренсо е мощен водач и според мен постоянно е бил добър на " Херес ". Не знам какво да го съветвам, това е нешо, което би трябвало да усети самичък ", разяснява Валентино.

Все отново мотоциклетът на Ducati от времето на Валентино Роси е много обратно от сегашния, с който през 2017-а Андреа Довициозо бе кандидат за купата. Според Лоренсо машината със спецификации за 2018-а е обвързвана повече с физиката на водача, което понижава неговата скорост.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР