Валентино Роси не смята, че Yamaha може да си позволи

...
Валентино Роси не смята, че Yamaha може да си позволи
Коментари Харесай

Роси: Yamaha не може да си позволи да продължава с тези проблеми

Валентино Роси не счита, че Yamaha може да си разреши да поддържа сегашната си форма в MotoGP и да не подхваща задоволително съществени ограничения за разрешаването на техническите си проблеми. Конструкторът към този момент претърпява най-дългата си серия без победа в кралския клас поради изоставането си с електрониката. В същото време съперниците от Honda и Ducati показват чудесна форма и непрекъснато развиване.
" Ситуацията е доста сложна и няма да е елементарно за тима да се възвърне. Това, което ми дава вяра, е, че Yamaha не може да си разреши да остане на това равнище към този момент. Аз се пробвам да направя всичко по силите си, с цел да стимулирам екипа си, тъй като е явно, че би трябвало да създадем нещо друго, освен това ", разяснява Доктора.

#ThaiGP STATS

The Chang International Circuit will be the 37th different Grand Prix venue @ValeYellow46 has raced at in his career pic.twitter.com/OvUAYNnjVP
— MotoGP™ (@MotoGP) October 4, 2018
Валентино е привързан с Yamaha до сезон 2020. " Много е мъчно да продължаваме в този дух. Вече споделих на шефовете това. Вместо да стартираме с мисълта за победа или най-малко подиум, ние го вършим с вярата за шесто или седмо място. Трудно е да пазим мотивацията си, когато задачата ни е такава ".

Още преди дебюта на Гран При на Тайланд в MotoGP Роси не има вяра, че новата писта ще бъде комфортна за М1 поради няколкото дълги прави. " На хартия наподобява, че ще бъде мъчно, тъй като трасето не е доста положително за М1. Ние направихме тук тест през февруари. Не беше изключително сполучлив, само че все пак ще се концентрираме и ще дадем всичко от себе си ".
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР