Валентина е студентка от Латвия, но родителите й са руснаци.

...
Валентина е студентка от Латвия, но родителите й са руснаци.
Коментари Харесай

В момента в Латвия има неоправдана омраза към обикновените руснаци

Валентина е студентка от Латвия, само че родителите й са руснаци. Тя е срещу войната в Украйна и не поддържа дейностите на Путин. Но също по този начин е очевидец на незаслужено и жестоко отношение към руснаци и рускоговорящи хора в родната й страна и не желае да мълчи по тази тематика. Ето какво показа тя с нас:

" Семейството ми са руснаци. Имам доста родственици, които живеят в Русия, а татко ми има съветски паспорт, тъй като е доста мъчно да се получи латвийски.

Ако приказваме за войната, аз съм на страната на Украйна, тъй като това, което се случва там е извънредно и знам, че е извънредно мъчно за украинците, изключително тези, които живеят в чужбина, а фамилията им е в невъзможност.

Аз също пребивавам дълго време в чужбина и роднините ми липсваха. Знам какъв брой е мъчно, мога да си показва, само че има и една друга позиция към тези събития.

Омразата и неуважението, които се изливат върху ВСЕКИ рускоговорящ в Латвия са големи.

Хората даже не се интересуват на коя страна сте, ще бъдете ненавиждани и обиждани единствено поради националността си. И намирам това за извънредно разочароващо. Позволете ми да ви дам образец.

Властите в Латвия карат хората, в тази ситуация дребните деца в учебните заведения, да вземат решение на чия страна са. Което съгласно мен е неуместно, тъй като са деца и в случай че кажат Русия, ще понесат тонове обиди и ненавист, макар че нищо не схващат.

Украинците считат, че всеки руснак или рускоговорящ е някой, който желае да окупира страната им. Дори мислят, че руснаците, които живеят в тук, би трябвало да се върнат в родината си. Но за какво? Тези хора са живели цялостен живот в Латвия, заплащат налози, работят, отглеждат деца и така нататък И не мисля, че е почтено да се отнасят по този начин с тях.

В момента, в случай че говорите съветски, можете елементарно да бъдете пребити, без причина. Всичко стартира с тази война и рускоговорящите хора са в заплаха единствено поради общата ненавист към Путин.

Друг образец, който мога да дам, е когато едно момиче, беше напръскано с пикантен спрей в лицето. Просто не е почтено!

Така че, в случай че ме попитате на коя страна съм ще кажа, че съм на страната на Украйна, само че съм разочарована от омразата, която идва към руснаците. Говориш съветски и автоматизирано ставаш зложелател. Защо тогава украинците приказват съветски в чужбина? Прилагайки тяхната логичност, това значи ли, че окупират тази страна, като приказват съветски? Намирам това за доста досадно и затрудняващо живота на елементарния човек. Никой даже не мисли за психическото здраве на тези хора, когато всички мислят единствено за това какъв брой зле е ситуацията на бойното поле. Защо хората не виждат какво се случва отвън Украйна с всеки руснак, който живее в чужбина? Това е полуда и неправда!

Валентина

Редактор:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР