Валентин Златев вече не е управител на "Лукойл България". С

...
Валентин Златев вече не е управител на "Лукойл България". С
Коментари Харесай

Лукойл отстрани Валентин Златев

Валентин Златев към този момент не е шеф на "Лукойл България ". С протоколно решение на едноличния притежател на капитала на сдружението – записаното в Холандия "Лукойл Юръп Холдингс Б.В. ", от 19 април 2019 година договорът на Златев е преустановен и той не съставлява българското сдружение.

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил общоприет шеф на "Лукойл ЦИЕ и Белгия " - дивизията на "Лукойл " за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил началник на дъщерната компания на "Лукойл " в Белгия, съгласно съветски изявления.

В решението на притежателя на "Лукойл България " не се показват аргументите за промяната на Валентин Златев, който е отпред на сдружението от март 2008 година Но съгласно неофициална информация на Mediapool то е взето поради вътрешно следствие на дългогодишния представител на съветската компания у нас за източване на българските ѝ активи.

"Лукойл България " към момента не са съобщили публично за рокадата, след която Валентин Златев е намален до ръководител на контролния съвет на сдружението. Според източници решението за промяната на Златев е взето дефинитивно през последните две седмици, след безуспешни старания от негова страна да предотврати промяната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР