Валентин Златев се яви на разпит в Специализираната прокуратура. Той

...
Валентин Златев се яви на разпит в Специализираната прокуратура. Той
Коментари Харесай

Разпитват Валентин Златев: Няма от какво да се притеснявам

Валентин Златев се яви на разпит в Специализираната прокуратура. Той е свикан като очевидец. По неофициална информация Златев дава показания за аферата за противозаконния импорт на боклуци и преработката на рискови боклуци, по която обвинени са предприемачите братя Бобокови и някогашният зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Наблюдаващият прокурор по следствието на аферата с отпадъците е бил призовал на разпит Валентин Златев.

Самият Златев съобщи, че не може да каже по какво досъдебно произвеждане е разпитван, както и какво тъкмо са го питали и какви показания е дал, защото е предизвестен, че не може да разяснява показанията си пред медиите.

На въпрос познава ли предприемачите братя Бобокови, които към този момент са обвинени, той отговори: " Братя Бобокови ги познавам, всички ги познават, нищо повече ".

" Това, което знам е, че няма нищо, за което да се тормозя ", сподели още Златев и отхвърли да има контакти и с обвинения зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Разпитът му продължи към час и половина. Златев удостовери, че е дал отговор на всички въпроси, които прокуратурата му е задала.

Преди дни от сдружението, ръководено от Златев, прецизираха, че информациите, че той се крие в чужбина, не са правилни. И допълниха, че не знаят мотива, по който Златев е извикан на разпит.

От проверяващия орган също оповестиха, че към този миг няма да разясняват призовката му.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР