Валентин Златев: Идеята за касовата бележка на Горанов ще вдигне

...
Валентин Златев: Идеята за касовата бележка на Горанов ще вдигне
Коментари Харесай

Валентин Златев: Идеята за касовата бележка на Горанов ще вдигне цените

Валентин Златев: Идеята за касовата записка на Горанов ще вдигне цените
Падането на интернационалните котировки е повода, заради която паднаха и цените на горивата в България, а не митингите. Това сподели в Стара Загора изпълнителният шеф на "Лукойл България" Валентин Златев, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Искрено съжаляваме, че се стигна до такива митинги и сме съпричастни към всеки български жител, който изпитва материални неудобства. Разбираме за какво част от тези хора са на улицата, те са наши клиенти и ние се борим за тях, съобщи Златев и продължи: Но митингите изрично нямат никакво отношение към свалянето на цените. Падането на интернационалните котировки на нашата суровина, от която произвеждаме продукта си – нефта – е логиката, заради която цените в България падат. Това, което е необичайно, е за какво допреди три месеца, когато вдигахме непрекъснато цените поради растежа на цените на нефта, никой не протестираше, в този момент, когато сме ги свалили повече от седем пъти, хората стачкуват, разяснява Валентин Златев.

Ако касовата записка е методът, който ще изсветли всички участници в пазара на горива и ще накара българските жители да се научат да си желаят бончето от касовия уред и да го приберат, ние приветстваме това решение. Друг е въпросът по какъв начин механически ще бъде изпълнено. Очакваме уточнения от Министерство на финансите, сподели още Златев във връзка обявената от Владислав Горанов концепция за промени в Наредбата за касовите апарати, с които всеки един търговец на дребно на горива ще бъде длъжен, когато издава фискален бон, да показва на обособен ред акциза, Данък добавена стойност и цената на горивото без данък и Данък добавена стойност. Може да се отиде и по-напред като в касовата записка се включи и изтъкване на комерсиалната надценка на горивата. Така съгласно финансовия министър ще е ясно какъв брой е за страната и какъв брой е за търговеца от цената на горивата.

Според Валентин Златев, в случай че би трябвало да се вкара нов програмен продукт поради касовата записка, това ще докара до повишаване на цените на горивата.

Картел в България няма, сподели още Валентин Златев и напомни за следствието от преди години и след което Комисията за защита на конкуренцията излезе със мнение, че картел у нас няма и не е открит. Според шефът на "Лукойл" анализът на пазара на горива, който се прави сега, ще бъде със същото умозаключение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР