Валентин Станев е член на Националния изпълнителен съвет на СДС,

...
Валентин Станев е член на Националния изпълнителен съвет на СДС,
Коментари Харесай

Валентин Станев: Благоустрояването трябва да стигне до всеки дом

Валентин Станев е член на Националния изпълнителен съвет на Съюз на демократичните сили, два мандата е общински консултант в групата на Съюз на демократичните сили, работил е в комисиите по финанси и бюджет, БКД, Младежки дейонсти и спорт. Кандидат е за общински консултант от Съюз на демократичните сили с № 64 в бюлетината.

- Г-н Станев, какви са главните политически послания на вашите претенденти?
- За всички наши деятели е ясно, че наличието на една партийна абревиатура в действителност е политиката, правилата на ръководство и хората, които ги ползват. Затова не е мъчно да останем правилни на себе си – Съюз на демократичните сили във Варна до момента се е утвърдил като политическа мощ на стабилността, на кардиналните политики в полза на варненци, партия със значителен принос за устойчивото развиване на града. Основната ни политическа цел е Европейски жители с европейски приходи.

- Какви са съответните задължения и начинания, за които упорстват варненци и хората от Владислав Варненчик?
- Задължителен за Съюз на демократичните сили ангажимент е благоустрояването на втори микрорайон – това включва улици, спортни и детски площадки. Строителството на нови жилища ще докара до повишаване на живеещите в региона и това ще обуслови нуждата от разширение и строителство на нови детски ясли и градини. Предстои и дотъкмяване на спортната зала в четвърти микрорайон.

Непосредствена задача за съветниците от Съюз на демократичните сили в регион „ Владислав Варненчик ” е приемането на проекта Подробен устройствен план, ПРЗ за трети и четвърти микрорайон. Най-важно е там да не се допусне това презастрояване, което се случва пред очите ни в Кайсиева градина. Трябва да се плануват задоволително терени за улична регулация и за обществени планове.

В трети микрорайон – залагане в проекта ПРЗ, изграждане на детски ясли и градини, отделяне на паркоместа, наложително създаване на подземна и наземна инфраструктура.

Обобщено - в целия Владислав Варненчик би трябвало да се продължи с благоустрояването на междублоковите простванства и поддръжката на зелените площи, преасфалтиране на дребните улици и паркингите. Благоустрояването би трябвало да стигне до дома на всеки варненец. Внимание би трябвало да се насочи още към построяването на спортни терени и стадиони за футбол, волейбол, въобще за всеобщ спорт.

Нека всички региони ва Владислав Варненчик бъдат реновирани както четвърти микрорайон.

- Какви са целите в управническата стратегия на съветниците от Съюз на демократичните сили?
- Непосредствената ни цел е независима група в новия състав на Общинския съвет. Това е причина за устойчиво дясно болшинство, което да продължи реализацията на започнатите планове, както и да създава и уголемява обсега на нови начинания, финансирани по европейските стратегии. Като дясна партия Съюз на демократичните сили и отсега нататък ще работи за облекчение на административните и нормативни актове, които спъват предприемчивостта. Общинската данъчна политика би трябвало да е насочена към облекчение на процедурите – по-прости, по-кратки. Сериозна цел в тази посока е улеснение на достъпа на жителите и на бизнеса до административни услуги и по електронен път.
/sdsvarna.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР