Валентин Христов, един от обвиняемите за смъртта на 18-те мигранти,

...
Валентин Христов, един от обвиняемите за смъртта на 18-те мигранти,
Коментари Харесай

Още един задържан като съпричастен за смъртта на 18-те мигранти, открити край Локорско

Валентин Христов, един от обвинените за гибелта на 18-те мигранти, чиито тела бяха открити в камион край софийското село Локорско, е бил арестуван по-рано през днешния ден в Гърция. По искане на българската прокуратура следва Христов да бъде екстрадиран у нас. Очаква се това да стане до два месеца, през които арестуваният ще остане в гръцки затвор. 

Градският прокурор на София Христо Кръстев допълни, че мъжът е арестуван на гръцки граничен пункт и гръцките управляващи ще преценят по какъв начин да бъде екстрадиран за България. Той е арестуван сега, в който е опитвал да напусне Гърция. Очаква се да остане в гръцки арест до два месеца, до момента в който южната ни съседка завърши процедурата по екстрадиция. Ако обаче се съгласи да бъде екстрадиран, връщането му у нас може да стане по ускорена процедура. 

Утре Софийската градска прокуратура ще изиска непрекъснатия арест на другите петима души, упрекнати за съпричастие към гибелта на осемнадесетте мигранти. Очаква се Софийският градски съд да се произнесе на следващия ден в следобедните часове.  

Осемнадесет мигранти, умряли от задушаване, бяха открити в зарязан камион край софийското село Локорско в петък следобяд. Други 34 млади мъже от афганистански генезис бяха настанени в столични лечебни заведения, множеството от тях са без заплаха за живота, само че имаше и няколко в по-тежко положение. Те са открити покрай камиона, обезводнени, мокри и премръзнали. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР