Валентин ГеоргиевНАТО е готова за въоръжен конфликт при неуспех на

...
Валентин ГеоргиевНАТО е готова за въоръжен конфликт при неуспех на
Коментари Харесай

Кое точно НАТО?

Валентин Георгиев

НАТО е подготвена за въоръжен спор при крах на договарянията с Русия, твърди шефът на организацията Столтенберг. Те са планувани за сряда, незабавно след двустранните договаряния Вашингтон-Москва.

Звучи съвсем като злокобна оферта. В подобен под напрежение миг е редно да запитаме от чие име приказва господинът. Защото, най-малко на хартия, България също се води част от НАТО. И нашата позиция е изрично срещу " ескалирането на военните ограничения, които са контрапродуктивни ", декларирана и през вчерашния ден от военния министър Янев. От който разбираме също, че страната ни все още " няма позиция за спора в Украйна ". И че при " нужда, подбудена от развиване на средата ", МО ще предложи занапред разновидности за решение. Е, каква подготвеност за война? Какви 5 лв.?

А може би Столтенберг приказва от името на американците. Тогава нещата наподобяват по-ясни - НАТО постоянно са подготвени за въоръжен спор, стига този спор да се води в Европа, по-точно в Източна Европа или където и да е другаде отвън територията на Съединени американски щати. Нещо повече: НАТО не просто е подготвена за въоръжен спор, а търси, предизвика и желае въоръжен спор... Примери бол!

Словесни " изхвърляния " като това на Столтенберг и други особи, заемащи високи постове, обаче са част от войната. А тя от дълго време тече и не е наложително понастоящем да се води с бойни средства.

В стадий сме на " проява на мускули ", само че насъбраното напрежение изисква да бъде " изпуснато ". Това постоянно става посредством експлоадиране на районни спорове, само че и те са част от войната. Нещата са сведени до стадий на оцеляване, тъй че мирното разрешаване на казуса наподобява съвсем невероятно.

Ще би трябвало да разчитаме на здравия разсъдък. Москва подвигна залозите, което значи, че е подготвена на всичко. А залозите на НАТО са ниски, което допуска, че няма да рискуват спор с нуклеарна мощ със страна от категорията на Русия.

Инак се чудя какво ще прави България, в случай че отново ни преразпределят ролята на салфетката, което по никакъв начин не е изключено. Нито нас ще ни има, нито кой да ни преразпределя, нито салфетки ще останат...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР