Валентин Андреев коригира собственото си най-добро постижение в световната ранглиста

...
Валентин Андреев коригира собственото си най-добро постижение в световната ранглиста
Коментари Харесай

Валентин Андреев отново над опит №1 в света

Валентин Андреев поправя личното си най-хубаво достижение в международната класация за сезона на чук за юноши под 18 година Той направи мощно съревнование по време на седмото издание на шампионата “Дионисополис “ в родния му Балчик. Андреев изпрати 5-килограмовия уреда над 80 м три пъти 80.18 м, 82.72 и 80.80 м. Резултатът от втория му опит бе единствено на 37 сантиметра от националния му връх 83.09 от 2018-а година и втория му най-хубав опит в кариерата. Така геният от Балчик още веднъж е на върха на международната класация за тази възраст. Досега той отново оглавяваше класацията със 77.81.

В останалите дисциплини още веднъж имаше положителни резултати в тази дисциплинираност. Никола Михов реализира 66.37 за успеха си при мъжете (7.26 кг). Резултатът е затрупан интернационален норматив за еврошампионата за младежи и девойки под 23 година, само че Михов би трябвало да доближи и условието на БФЛА от 68.56.

В шампионата се включиха състезатели в хвърлянията от цялата страна във всички възрасти. Програмата предложи и съревнование за мятане на чук и за девойки и момчета под 14 година
bgathletic.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР