Валенсия и Виляреал направиха 1:1 в регионалното дерби от 33-ия

...
Валенсия и Виляреал направиха 1:1 в регионалното дерби от 33-ия
Коментари Харесай

Валенсия спря Виляреал по пътя към ШЛ

Валенсия и Виляреал направиха 1:1 в районното дерби от 33-ия кръг на Ла Лига. Гостите бяха по-добри през първото полувреме, а " прилепите " се активизираха след почивката. Попаденията означиха Николас Джаксън (62`) за " жълтата подводница " и Самуел Лино (72`) за домакините. 

След загубата от Кадис Валенсия още веднъж се озова в рискова непосредственост до зоната на изпадащите и не можеше да си разреши още едно проваляне. Двубоят не стартира добре за " прилепите ". В 4-ата минута Николас Джаксън откри позиция, от която да стреля, и топката се отклони от десния непряк дирек. Малко по-късно и Алекс Баена пропусна да даде преднина на Виляреал.

Валенсия не сътвори чисто състояние до почивката. Кавани на два пъти стреля с глава, само че и в двата случая топката излезе в навън. Бившият халф на " лос че " Даниел Парехо пък извърши неприятно директен свободен удар наоколо до наказателното поле.

През второто полувреме влизането на Юнус Муса освежи халфовата линия на домакините. В 52-ата минута Андре Алмейда се размина с гола, а в 57-ата и Кавани шутира неопределено. Виляреал съумя да излезе напред в 62-ата минута, когато топката малко инцидентно стигна до Николас Джаксън, той я овладя на гърди и с мощен удар под гредата не остави шансове на Мамардашвили.

В средата на втората част гол на Кавани беше анулиран поради засада. Уругваецът обаче продължи да е доста напорист и имаше сериозен принос за изравнителното попадение, паднало в 72-ата минута. Гостите сгрешиха при изнасянето на топката, Муса подаде на Кавани, а той откри Лино и крилото на Валенсия от дребен ъгъл се разписа за 1:1.

До края още един гол на Валенсия беше анулиран, още веднъж поради засада. След равенството на " Местайя " Виляреал изостана на 7 точки от 4-ия в класирането Реал Сосиедад. Валенсия пък има задатък от 3 пункта пред първия тим под чертата - Еспаньол.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР