Валенсия и Реал Мадрид не се победиха в зрелищен двубой

...
Валенсия и Реал Мадрид не се победиха в зрелищен двубой
Коментари Харесай

Валенсия и Реал не излъчиха победител в шоу на Местая, белязано от кошмарна контузия и дискусионен завършек

Валенсия и Реал Мадрид не се победиха в зрелищен дуел на " Местая " от 27-ия кръг на испанската Ла Лига, приключил при резултат 2:2.

За страдание, конфликтът сред двата отбора ще бъде запомнен най-много с кошмарната травма на бранителя на " прилепите " Муктар Диакаби, както и с дискусионното съдийско решение на Хесус Хил Мансано да свири края на срещата в миг на офанзива за " лос бланкос ", която в действителност приключи с гол на Джуд Белингам, който можеше да се окаже надвит.

Преди да се стигне до тези моменти обаче домакините бяха повели с задатък от два гола в средата на първото полувреме посредством Уго Дуро и Роман Яремчук, които се възползваха от груби неточности в защитата на своя противник.



Секунди преди почивката пък неправилност позволи и стражът на Валенсия Гиорги Мамардашвили, който се размина куриозно с топката при едно центриране на Родриго и това разреши на Винисиус да осъществя на празна врата, намалявайки пасива на " Кралския клуб ".

В 76-ата минута още веднъж бразилецът беше в прегръдките на своите съотборници, засичайки с глава подаване на Браим Диас, с цел да осъществя от близко за 2:2.

Скоро след изравнителното попадение, за жалост, феновете по трибуните и футболистите на терена станаха очевидци на призрачен случай, при който Орелиан Чуамени се приземи тежко върху крайници на Муктар Диакаби, а техният конфликт даже провокира сълзи в очите на част от останалите състезатели, които видяха по какъв начин гвинейският защитник бива изнесен на носилка.



Очаквано травмата на Диакаби провокира ужас в редиците и на двата отбора, само че все пак при подновяването на играта забавни моменти още веднъж не липсваха, като в 91-ата минута Валенсия получи дузпа за нарушаване против Уго Дуро, която след това обаче бе анулирана след интервенция на ВАР, която подсказа на основния съдия, че нарушаване няма.

Така се стигна до заключителните секунди на продължението на мача, в които реферът Хесус Хил Мансано постави точка на срещата, само че моменти след неговия сигнал Джуд Белингам вкара топката във вратата на " прилепите ". Действията на Мансано провокираха гнева на футболистите на Реал, като за дейностите си Белингам получи и пряк червен картон.



В последна сметка срещата на " Местая " приключи при тъждество 2:2, след което мадридчани остават водач в класирането на Ла Лига с актив от 66 точки, до момента в който Валенсия заема 9-ата позиция с 37 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР