Валенсия и Леванте няма да играят мачовете си този уикенд.

...
Валенсия и Леванте няма да играят мачовете си този уикенд.
Коментари Харесай

Без футбол във Валенсия този уикенд заради трагедия в града

Валенсия и Леванте няма да играят мачовете си този уикенд. Срещите на двата отбора са отсрочени поради нещастието, обвързвана с пожар в две здания в града, при който четирима души починаха, а други 19 са изчезнали.

Футоблната федерация на страната разгласи, че е почетено настояването на Валенсия да анулира за по-напред във времето семейството си от Ла Лига против Гранада. По стратегия срещата трябваше да се организира в събота. 

    " Футболът е на назад във времето. Има доста по-важни неща в живота. Трябва да бъдем солидарни и да благодарим на хората, които предотвратиха същинска злополука ", бе късият коментар на Рубен Бараха - някогашен футболист и понастоящем треньор на валенсианския клуб.

Бившият тим на Любослав Пенев е на осмо място във краткотрайното класиране на испанския хайлайф и се бори за местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите. В момента последното такова е на четири точки разстояние.

Другият професионален тим от града, Леванте, също предстоящо няма да играе тази седмица. Тимът, който се намира в средата на таблицата в Сегунда, второто равнище на футболната пирамида в страната, трябваше да семейства на Андора.

Броят на ранените при пожара също е двуцифрен, като по последни данни шестима от тях са пожарникари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР