Валежната обстановка в страната продължава. Сумарното количество дъжд в Хасково

...
Валежната обстановка в страната продължава. Сумарното количество дъжд в Хасково
Коментари Харесай

Проливни валежи в източната половина от страната следобед

Валежната конюнктура в страната продължава. Сумарното количество дъжд в Хасково към този момент е 117 литра на кв. метър, в Пазарджик – 100, в София – към 60.

Значителни ще са преваляванията в Източна България, където тук-там ще има и гръмотевична активност.

В околните часове дъждът в Западна България последователно ще спре, а до вечерта над обособени региони и облачността ще се раздра. Ще бъде прохладно, с оптимални температури сред 8° и 13°, малко по-високи по Черноморието.

През нощта северозападният вятърът по Черноморието ще се усили. Очакват се пориви до към 70 км/ч. В източната половина от страната преваляванията ще продължат, по-значителни в Североизточна България.

Утре над страната ще доминира облачно време, с краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 12° и 17°.

По Черноморието в утринните часове към момента ще превалява, само че денем и там ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Силният северозападен вятър последователно ще отслабне. Вълнението на морето ще е до 2-3 бала.

В планините в часовете преди обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността, само че през втората половина на деня и там ще се задържи по-често облачно, със слаби валежи единствено на обособени места в Рило-Родопска област.

Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималните температури в курортите - от градус над нулата на Алеко до 10° в Банско.

И на Балканите, до на следващия ден сутринта, в източните региони преваляванията ще са обилни, само че ще отслабват и последователно ще стопират. Ще се задържи най-вече облачно, а следобяд в Гърция и Северна Македония още веднъж ще завали.

У нас ще завали още веднъж през нощта против четвъртък, първо в Южна България. Температурите ще се намаляват и в планинските региони на Западна България. Над 600-700 метра дъждът ще се примесва със сняг. Валежи ще има и през почивните дни, в събота основно в Северна и Източна България, в неделя – към момента тук-там в северната половина от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР