Валежите вече навсякъде спряха, но все още е много ветровито.

...
Валежите вече навсякъде спряха, но все още е много ветровито.
Коментари Харесай

Вятърът отслабва и дъждът спира във вторник

Валежите към този момент на всички места стопираха, само че към момента е доста прохладно. Най-голямо е количеството дъжд измерено във Враца, съвсем 40 литра на кв. метър, а най-силни остават поривите в Сливен – малко над 100 км/ч.

През нощта вятърът на всички места ще отслабне, а облачността ще намалее. В котловините на Югозападна България, където ще бъде съвсем безшумно, и там ще има условия за слана. Минималните температури сред минус 2° и 3°, по Черноморието - от 3° до 5°.

Утре ще доминира слънчево време, само че в следобедните часове тук-там в Източна България е допустимо да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще се покачат и ще бъдат сред 13° и 20°, по Черноморието – от 11° до 14°. И там вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад, а в следобедните часове тук-там ще има слаби превалявания от дъжд.

И в планините ще бъде най-вече слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има след обяд над масивите от Източна България, само че ще бъде съвсем без превалявания.

Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен северозападен вятър. Температурите и там ще се покачат и оптималните в курортите ще са сред 3° и 7°.

Циклонът, причина за преваляванията у нас, ще продължи да се изнася на североизток – на последните сателитни фотоси се виждат облачните системи свързани с него и на следващия ден ще вали към момента единствено Североизточна Румъния. Безоблачно е над Централна Европа, която е обхваната от просторен антициклон. И на следващия ден в тези региони ще бъде слънчево. С превалявания ще бъде в западните елементи от континента, по-значителни на Британските острови, а на Пиринеите ще са съпроводени от гръмотевици.

У нас, до петък ще бъде слънчево, а оптималните температури ще продължат да се покачват, само че заран ще остане прекомерно хладно и ще има условия за слани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР