Валежите ще продължат, на много места ще са значителни по

...
Валежите ще продължат, на много места ще са значителни по
Коментари Харесай

Зимата идва: Код червено за опасно време в няколко области днес

Валежите ще продължат, на доста места ще са обилни по количество и към момента в по-голямата част от дъжд. След обяд със захлаждането в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна покрива, а по проходите ще има виелици и ще се образуват навявания.

Със мощен северозападен, в източната половина от страната североизточен вятър ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 0° в западните региони до 16°-17° тук-там в Югоизточна България, където преди обяд ще духа мощен югозападен вятър и там по-късно денем ще има и гръмотевична активност.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се обилни превалявания, а по южното крайбрежие и гръмотевична активност. Ще духа мощен преди обяд югозападен, след обяд североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10° до 17°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с наклонност на увеличаване.

В планините ще бъде облачно със обилни превалявания, които и в ниските елементи ще преминат в сняг. Ще духа плевел югозападен вятър, който на първо време в ниските елементи ще се ориентира от север-северозапад. Ще има снежни виелици, по проходите ще се образуват преспи и навявания. Поради изобилните снеговалежи видимостта ще бъде мощно понижена. Температурите ще се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра към минус 1°.

През нощта против неделя преваляванията ще продължат, ще са обилни, като и в по-голямата част от Източна България дъждът ще премине в сняг. В Североизточна България ще духа плевел северен вятър, ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

В неделя ще остане доста прохладно. Валежите от запад на изток последователно ще стопират, най-късно, едвам по здрач - и в Североизточна България, където към момента количествата ще са обилни, а виелиците ще продължат. По проходите в Източна Стара планина ще има навявания и преспи. От югозапад облачността ще стартира да се раздира и да понижава. Студено време, в доста региони с негативни минимални температури и оптимални към нулата.

В понеделник вятърът ще отслабне. Ще има променлива облачност, по-често до слънчево. Нощните температури ще се намалят още и минималните тук-там в котловините ще са до минус 8° - минус 10°, а дневните ще са сред минус 1° и 4°, в югоизточните региони до 6°-7°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР