Тежка е обстановката на територията на област Добрич. Има обилен

...
Тежка е обстановката на територията на област Добрич. Има обилен
Коментари Харесай

Тежка е обстановката в област Добрич, затвориха пътищата за камиони над 12 тона

Тежка е ситуацията на територията на област Добрич. Има изобилен снеговалеж и мощен вятър от север със скорост от 17 м/сек. Служителите на ОД Министерство на вътрешните работи са организирали три контролно-пропускателни пункта на изходите за Варна, Генерал Тошево и в кв. " Рилци ".

Пътищата са проходими при тежки зимни условия, като на територията на цялата област са затворени за придвижване на тежкотоварни коли над 12 тона.

Няма постъпили сигнали за бедстващи хора. По данни на дежурните в общините над 45 са обитаемоте места в област с нарушено електроподаване – най-вече на територията на общините Шабла, Тервел, Крушари и Генерал Тошево.

Дежурният от ВиК Добрич оповестява, че девет помпени станции в региона са с прекратено електрозахранване - Батово, Дуранкулак, Долина, Болата, Българево, Полковник Гешаново, Македонка в Гурково, както и хидрофора в жк " Добротица ".



От метеорологичната станция осведомят, че междинното количество на преваляванията до тази заран е 45 литра на квадратен метър. В Дуранкулак количеството е 80 л/кв.м, а на Калиакра - 60 л/кв.м.

Областният шеф Йорданка Костадинова поддържа връзка с ръководителите на Областно пътно ръководство, РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и насочва зов към всички да не подхващат пътувания, в случай че не са наложителни.



Снимки: Българска телеграфна агенция

Репортер: Надежда Карапанчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР