Валежите постепенно ще спрат, а облачността ще се разкъсва и

...
Валежите постепенно ще спрат, а облачността ще се разкъсва и
Коментари Харесай

Валежите постепенно ще спрат, а облачността ще се разкъсва

Валежите последователно ще спрат, а облачността ще се раздира и понижава. Но следобяд над планинските региони от Западна България още веднъж ще се появи купеста облачност и на изолирани места ще превали временен дъжд.

Вятърът е най-вече слаб до сдържан. Максималните температури в страната ще бъдат сред 14 и 19 градуса. В София и Варна - към 15, а в Пловдив - към 18 градуса.

Температурите са леко ниски, само че през уикенда ще се повишат

Над нашето Черноморие облачността ще се задържи забележителна . Чак вечерта чакаме тя да се раздра и намалее. Там вятъра е сдържан, а оптималните температури - към 14-15 градуса.

Облачно ще е времето през днешния ден над планините. На места - с валежи от дъжд, а над 1800 метра - сняг. Вятърът в планините е до сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 10 градуса, а на 2000 метра - към 3.

Температурите ще са сред 20 и 25 градуса

От на следващия ден стартира последователно стопляне на времето. До обед чакаме да е най-вече слънчево. Следобед - валежи от дъжд. Подобни са изгледите и за неделя, когато преваляванията ще са най-много над Западна и Централна България.

Добрата вест е, че през идната седмица стоплянето ще продължи . Очакваме вятърът да е най-вече слаб. Повече слънчеви часове предстоят над Източна България. Над Западните области - още веднъж следобедни валежи от дъжд. Към сряда отново се задава увеличаване напразно. Тогава прогнозата е за превалявания на повече места в страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР