Валежите от сняг спират. Най-късно това ще стане в южните

...
Валежите от сняг спират. Най-късно това ще стане в южните
Коментари Харесай

Синоптиците с отчайваща прогноза за времето! Снегът спира, но...

Валежите от сняг стопират. Най-късно това ще стане в южните региони и съответно - в Рило-Родопската област. Там ще превалява през нощта и в събота сутринта. Вятърът остава мощен на изток, само че в хода на деня неговата скорост ще понижава. Предупрежденията за рисково време са свързани със снеговалежи в Северна България, сняг и вятър в Южна България, оповестява Блиц.

Има условия за виелици и снегонавявания. Температурите остават в интервала сред минус 3 и 2 градуса. Най-студено се чака да е в крайните западни региони, където термометрите ще демонстрират негативни стойности през целия ден. Южно от нас се развиват поредност от циклони, които се движат през Адриатика, Континентална Гърция към Турция, Черно море и Украйна. Снежната завивка в събота ще е най-значителна в региона на Бяла Слатина, в Берковишкия, Тетевенския, Троянския и Габровския Балкан, Рила, Пирин и Западните Родопи. В неделя се чакат нова порция превалявания с нахлуването на леден въздух от север.

През почивните дни времето за малко ще се стабилизира с разкъсването на облачността от запад на изток. Температурите падат в събота против неделя и минимални стойности ще доближат до минус 7 градуса. След това при започване на новата седмица термометрите ще покажат още по-ниски температури – до минус 12 – минус 16 градуса в Западна България.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР