Валежите от дъжд ще продължат и днес. Има опасност от

...
Валежите от дъжд ще продължат и днес. Има опасност от
Коментари Харесай

Валежите продължават, НИМХ предупреждава за опасност от поройни наводнения

Валежите от дъжд ще продължат и през днешния ден. Има заплаха от поройни наводнения в следобедните и вечерните часове в горните елементи от водосбора на реките Въча и Места, както и във водосборите на Рилските и Пиринските притоци на р. Места и р. Струма и в притоците на р. Струма – р. Цапаревска и р. Струмешница, предизвестява Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН), представени от offnews.bg.

През нощта против четвъртък ще вали дъжд основно в Северна България и планинските региони. Преди обяд на множеството места преваляванията краткотрайно ще спрат и облачността ще се раздра. След обяд и до среднощ на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. В обособени региони преваляванията ще са интензивни, вероятни са градушки.

Ще духа до сдържан, в Североизточна България и краткотрайно мощен северозападен вятър.

Максималните температури ще са сред 24° и 29°.

Над  планините  облачността ще е по-често забележителна. На доста места основно в следобедните часове ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, а на 2000 метра – към 12°.

Над  Черноморието  облачността ще е най-вече забележителна и на доста места основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан, по северното крайбрежие и краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 25° и 28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР