Валежите и утрините с ниски температури повлияха сериозно на реколтата

...
Валежите и утрините с ниски температури повлияха сериозно на реколтата
Коментари Харесай

Валежите съсипаха реколтата от череши в Кюстендилско

Валежите и утрините с ниски температури повлияха съществено на реколтата в Кюстендил. Чаканите цяла пролет общоизвестни кюстендилски череши още не са узрели, а производителите към този момент се тормозят, че всеобщото бране на плода ще съвпадне с всеобщия импорт от чужбина. А това подсигурява ниски облаги за българските земеделци.

В село Ябълково тази година черешите зреят постепенно. Производителите се тормозят, че времето занапред готви подли клопки за дръвчетата и плодовете. Те акцентират, че сега са напълно подвластни от времето, осведоми Нова тв.

„ Треперим по кое време ще има градушка или мощен дъжд. Силното слънце пък форсира вегетацията и черешата за няколко дни се унищожава ", сподели черешопроизводителят Олег Алексиев.

Николай Ангелов създава домати, пипер, пъпеш, патладжан, любеница, а има и овощни дръвчета. В момента се тормози най-вече за реколтата от домати.

Тази година ще се забави и новата партида сладко от череши. „ За да е хубава черешата би трябвало да е узряла, да е поддържана, да е напръскана. Миналата година набрахме към 2 тона и половина, в този момент не може да набереме 250 кг ", сподели Любен Златков.

Дали заводът без покрив тази година ще е на облага, никой още не може да каже. Засега вероятностите не са положителни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР