Валежи и гръмотевици на много места в следобедните часове се

...
Валежи и гръмотевици на много места в следобедните часове се
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици на много места в следобедните часове

Валежи и гръмотевици на доста места в следобедните часове се чакат, сочи прогнозата на синоптиците. Ще продължи да духа слаб, в източните региони и по Черноморието - сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°. През нощта ще продължи да превалява в Централна и Северозападна България, а сутринта видимостта по крайбрежията на Дунав ще бъде понижена.

Утре още веднъж на доста места ще има превалявания от дъжд, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици, само че оптималните температури ще се покачат с градус два и ще бъдат сред 26° и 31°.

По-често облачно ще се задържи и на морския бряг, а в следобедните часове тук-там ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 26° и 29°, температурата на морската вода е 26°-27°, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините, за следващ ден на доста места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури по най-високите върхове ще останат не по-високи от 8-9°

В Европа превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии, ще има и на следващия ден в доста региони от Балканите, както и в Полша и Унгария. Слънчево и горещо ще бъде в Испания и Франция.

У нас и в четвъртък ще бъде с превалявания и гръмотевици, по-интензивни основно в Южна България. В петък вероятността за валежи понижава, а през почивните дни ще бъде най-вече слънчево. Максималните температури последователно ще се покачват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР