Вакуумният влак е концепция за високоскоростен наземен транспорт, която датира

...
Вакуумният влак е концепция за високоскоростен наземен транспорт, която датира
Коментари Харесай

Вакуумен влак постави рекорд за скорост

Вакуумният трен е идея за високоскоростен наземен превоз, която датира от 1909 година. Към днешна дата Китай съществено има намерение да приложи технологията на процедура и към този момент реализира видим резултат.

Прототипът на влака се движи съвсем 2,5 пъти по-бързо от стандартните бързи влакове.

Концепцията се основава на вакуумна тръба, в която трен на въздушна възглавница пътува сред градовете. Именно такива влакове искаше да създава и Илон Мъск с към този момент затворената си компания Hyperloop One. А в този момент, в Китай с този тип превоз се занимава страната в лицето на CASIC - China Aerospace Science and Industry Corporation.

Влакът се назовава T-Flight и се тества в двукилометрова тръба, ситуирана в провинция Шанси. Детайлни детайлности за последния тест не бяха оповестени, само че SCMP оповестява, че

влакът е счупил миналогодишния връх от 623 км/ч.

Според информацията на CASIC тестовата тръба е съвсем изцяло равна с неточност от 0,3 мм, а диаметърът на тръбите е 6 метра с неточност от 2 мм. Следващият стадий от тестването

е тестване на влака при крейсерска скорост от 1000 км/ч.

За задачата в бъдеще ще бъде построена 60-километрова тръба. По-рано компанията съобщи, че желае да свърже най-големите градове в Китай в единна транспортна мрежа благодарение на T-Flight, което ще спести много време, а пътуването ще е доста по-бързо от това със аероплан.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР