Вакуумът във властта и дълбоката криза доведоха до такива противоречия,

...
Вакуумът във властта и дълбоката криза доведоха до такива противоречия,
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Има тотални изблици на унижение на българския лекар от страна на касата

„ Вакуумът във властта и дълбоката рецесия доведоха до такива несъгласия, каквито има сред БЛС и Здравната каса, само че тук става въпрос за нарушавания на закона, за нарушение тотално на договорния развой. След последните оферти на НЗОК за НРД има тотални прояви на оскърбление на българския доктор “. Това съобщи пред телевизия Bulgaria ON AIR доктор Николай Брънзалов, общопрактикуващ доктор и зам.-председател на БЛС.

Той показа задоволство от обстоятелството, че един почитан доктор с престиж, какъвто е проф. Габровски, е решил да влезе в политиката с номинацията за премиерски пост.

„ Убеден съм, че проф. Габровски е ерудиран човек с положителни контакти. Няма политически задължения, само че този човек взема решение да носи кръста за основаване на държавно управление, когато на България ѝ е извънредно належащо. В момента, с цел да не искаш да се сформира държавно управление, би трябвало да си или анархист, или малоумен. България има неистова потребност от сформиране на държавно управление, тъй като вакуумът във властта води единствено до отрицателни последици “, безапелационен бе доктор Брънзалов.

Навлизайки в тематиката за възходящото напрежение сред НЗОК и БЛС, той напомни изначалното изискване за подписването на НРД.

„ Законът повелява, че контракт може да има след единодушие и договаряния сред двете страни. Във времето държахме доста мостове. Не беше времето да слагаме тези неразбирателства на масата, само че взехме решение, че към този момент е пристигнал този миг, тъй като на нас документи, които касаят метода на работа на всички български лекари и експерти по здравни грижи, към този момент ни се подмятат единствено за автограф “, съобщи доктор Брънзалов.

Той напомни, че към 30 септември е трябвало да се направи равносметка по какъв начин върви усвояването на средства и вероятно да се подхващат ограничения, в случай че те са надвишени.

„ Естествено ще се понижат цените, тъй като това е бюджет и ние би трябвало да влезем в него, само че в случай че не успеем, би трябвало да се върви към вид, в който да се разберем. Трябва да се прави разлика сред действителен обзор от страна на лекаря с анамнеза и статус и сред самото вкарване на данните за обзор в системата “, уточни лекарят.

Той бе безапелационен, че от създалото се напрежение страдат пациентите, а градивен разговор няма и на процедура се подават документи единствено за автограф.

„ Трябва да срещнем българското общество, което ще страда от тези неща, не тъй като лекарите не желаят да оказват помощ, а тъй като им се поставят стопери “, изясни доктор Брънзалов и акцентира несъстоятелността на тезата за 15-минутния обзор.

„ Всички районни колегии на БЛС желаят оставката на проф. Салчев и на доктор Златанов, който е началник на надзора на Здравната каса. Ние като лекари до този миг много време стискахме зъби и разбирахме обстановката “, сподели в умозаключение доктор Брънзалов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР